Midsommar på Landet

Kort å gott vår Midsommar, i bilder då... : 
     
Ramonesligan
    
Toabus och sötnos
          
My är kul att leka med
  
Gruppkort. Jag, Cornelia, Milla och My.... 
    
Sovpaus
       
Tog det lite lugnt innan maten

              
Då va de äntligen midsommar...
    
Vi satt ute under lunch, men sen kom skur efter skur

  
Men Cornelia sov gott i vagnen
         
Myser med bollen i gräset och läser bok med Arne

        
Promenad med pappa
        
Och den årliga dansen... 
           
            
På lördagen kom Tomas ut... stor favorit för Cornelia.... 


  
Mysungen blev lite pratglad och så fotade mamma... sötis!





Ska inte ta åt mig all ära för bilderna för My har hjälpt mig lite med. Jättefint ju Mysan!!

Blandade bilder

       
Dricker gärna med sugrör men nu är det roligare å leka med det


          
Läser böcker gillar hon med

       
Och slänga med blöjor är en rolig lek...

          
Tokunge

        
Rider på totton, balansen är sisådär...
    
Jagar katt som vilar på bordet *fy kissen*

         
Tittar på EM i fotboll....

     
Balanserar på rumpan.... tokfia.

Nya siffror BVC

080624
8940 gram
72,3 cm lång


från att ha legat stadigt över kurvan ligger hon nu lite under, men hon e hel okej och fint  proportionerlig

Vår tokige katt...

Cash, vår svart vita hankatt sprang hemifrån i tisdags alltså den 17 juni.... När vi åkte till landet den 19 hade han ännu inte kommit hem och det är rätt ovanligt för att va han... Hungrig nästan jämt så han kommer liksom när man skakar på kattmaten... Men icke då.

I en veckas tid har vi letat och ropat efter honom och så i förmiddags när Danne va ute med soporna tittade han in hos en granne... de va ju Cash... inne hos grannen!! Snopna blev vi, men det visade sig att när grannen för en vecka sedan åkte till sommarstället hade oturligt nog Cash gått in hos dom... så i 1 hel vecka har han varit instängd där... Lite lusigt att man inte har bnån som vattnar blommor och tömmer post, men så va fallet.

Vi ringde till deras mobil som vi fått numret till av en annan granne... Och dom skulle då inte komma hem förrän i morgon bitti... usch o fy sa vi men va ska man säga/göra???
Ringde vetrinären för å kolla vad dom rekomenderade samt vad jag skulle göra när han kommit ut... typ mata lugnt och mycket vatten... Danne ringde försäkringsbolagen och kollade för säkerhets skull upp vad de skulle bli om han förstört alla möbler....

Jag ringde dom igen och frågade hur dom ville göra för Cash måste ut... har han inte haft tillgång till vatten är risken att det hänger på timmar... Men då sa grannen snällt att dom skulle packa ihop och åka hemmåt. *ler* Jättesnällt måste jag säga.


2-3 timmar senare kom domoch ringde på dörren och bad oss följa med och fånga honom... Gissa om någon blev glad... Han var på deras övervåning och såg lite nyvaken ut när han mötte oss i trappen. Något uttorkad, men toasitsen var tur nog uppfäld så vatten hade han nog fått i sig, men utsvulten va han.... Gav honom torrfoder som han verkligen attackerade *ler* Vår lilla bus.

Det har verkligen varit en jobbig vecka, framförallt när vi inte visste vad som hänt honom...  Men sen blev de ju jobbigt att vara så hjälplös å se honom inlåst med... Usch för denna vecka.



Han är nu hemma i säkert förvar igen... men lite hungrig är han fortfarande då han bara får lite i taget.
Men som sagt, nu är han hemma!!!!

Underbara 18 juni

även detta år blev det en underbar dag. Förra året fick vi vår underbara prinsessa och i år blev det en toppendag med massa paket och en fantastiskt trevlig kväll med släkten.
Vi bjöd på smörgåstårta och efter det kaffe och fikabröd. Alla hade kanontrevligt lät det som och Cornelia njöt till fullo... blev lite tröttis där ett tag så hon tog en powernap på ca 3o  minuter. Men det gjorde inget för just då åt vi ändå....

Tack för alla fina presenter, har dock inte fotat av allt ännu eftersom vi i morrn bitti beger oss ut till landet i valdemarsvik/ gryt inför midsommar. Hemma igen till söndag för då konfirmeras min kusin Nadja.

Så jag passar nu på att önska Er Alla en riktigt trevlig och glad midsommar!!!


ses igen på måndag... Ta hand om Er!!

1 år idag!!!

http://www.family.se/vi/1069993.htm?ca=14_a

http://www.family.se/vi/1069898.htm?ca=14_a


1 år sedan...

17 juni 07:
Vattnet gick 13.40
Vi åkte upp till förlossning kl 14
Kollade värden och lyssnade på hjärtat
Fick gå en promenad och komma tillbaka om värkarna kom tätare.... Kom till Vrinnevihus och fick sen skjuts upp till förlossning av min mamma.
Kl 16. 30 låg jag i badet på förlossning... underbart.
Kl 17 fick vi ett rum och jag fick träffa en av mina bästa vänner den dagen... Lustgasen
Sen var det bara att vänta och känna smärtan. Mysigt kan jag tycka nu i efterhand.....
Runt 19 tiden satte dom ryggbedövning. Gjorde väl ingen större skillnad =P
ca 22.00 förvandlades magen enormt och bytte form.
23.40 började krystvärkarna och slutligen
00.23 måndagen den 18 juni föddes vår prinsessa Cornelia Maria Charlotte

        
     



Cornelia 1 år den 18 juni 08, del 1



Kort om bilderna i ord...
Presenterna i sig var inget speciellt tyckte Cornelia till en början, men pappret, kartongerna och snörena var en dunderhit. Sen är hon ju vårt lilla fotoobjekt just nu så hon charmade videokameran en stund,  med morbror Patrik som filmare. 
Jordgubbstårta står nu även som favorit på menyn, himla skoj att gegga med... *ler*  Redan när hon "blåste ut ljuset" snodde hon åt sig en jordgubbe.

Puckeln på ryggen är en ballong som hon också tyckte va skoj... framför allt att klämma hårt på.

Och nedersta bilderna är hennes fina presenter... 
en Bobbycar av morbror o Lisa, Massa fina kläder, en mysig prinsesskudde och ett kit om 3 necessär av mormor o morfar. En body och klänning samt en badbok av Monica o Antonio Alexander o Oliver, Astrid Lindgren DVD:er av gudmor med familj samt en badtrosa. Lotta på bråkmakaregatan av Gittan o Janne.
sist men inte minst Ett vackert halsband av mormor morfar o morbror, och pengar till Babysim av farfar o Anna, Karin o Kerstin  

Tusen tack för alla fina Presenter!!


Grattis i dag önskar vi Sally som fyller 1 år!!!

Flickan som står själv...

Min Daniel har denna vecka varit i Norje, Sölvesborg på Sweden rock festivalen som hålls där varje är. Har själv varit med två år och hade superskoj, men i år fick han allt resa ensam... saknaden är stor nu för han åkte i tisdags morse... men nu är det nedräkning som gäller för imorrn kommer han hem... vet inte när dom rullar hemåt men jag tror inte det blir allt för sent... Jag och Cornelia har hunnit rätt mycket under veckan som varit då...
I tisdags var vi på sommarfika på öf i klocket... supertrevligt. Fikade ute i det gröna och fick årets första  jordgubbstårta!! Supergott.

Onsdagen såg rätt så lika dan ut... öf mellan 9-12 och där blev man ju lätt chockad kan jag ju säga... Cornelia har länge ställt sig upp på alla fyra och sen vet vi inte vad hon gör, men det ser lite ut som när en hund kissar mot ett träd, för att förklara enkelt och tydligt... Men i onsdags lyckades hon med det hon försökt i typ en veckas tid... UNGEN STÄLLER SIG UPP HELT SJÄLV!! Vår lilla dotter.... åååå vart ju superstolt och som sag lätt chockad. Har varit lite svårt att fånga det på bild men en finns här nedanför...
Dock en liten naken fis...  På torsdagen bar det av till Mamma och Pappa för en mysig helg. Men först åkte vi till Strömma där jag köpte mörkläggningsgardinger... cornelia vaknar ju nu runt 4 och tror att de e dags å gå upp så nu e de slut me de *ler* Sen hann vi även med ÖoB där man köpte ytterliggare lite småsaker... Å sen åkte vi ner på stan för en lunch med mammas kollega.

Helt färdiga åkte vi sen ut till huset i kättsätter... eller nä, vi hann med 2 ställen till... kemtvätt och nån mysig liten smyckesaffär. Men sen bar det av "hemåt"

Packa upp det vi handlat och jag satte mig genast i jobb... blåsa upp en babypool som mamma köpt för att ha ute på deras altan... kolla nedan för bilder. Hon älskar sin pool!!


            
                      





Morfar är något busig och härmas lite *ler*

Fredagen blev lugn... väldigt lugn. Hade tänkt åka till sörping o äta lite glass men cornelia var lite snuvig och lätt febrig... så vi stannade hemma å njöt av solen i stället. Inte helt för då det vari sverige det var varmast i hela europa...!! udda värre.

I dag då... eller nja, klockan hann slå över till söndag men iallafall.
Idag har vi varit på Citigross, Plantagen och blomaffären på de geersgatan (rekomenderar varmt!) Köpte lite blommor att plantera nu till Cornelias dag... förstå att vi har 1½ vecka kvar till vi har en ettåring hemma!! Sjukt fort tiden gått! Otroligt...
så alla nyblivna föräldrar där ute, njut av bebistiden... och stressa inte fram utan njut alla dagar!!


Ps, viss censurering förekommer på bilderna =P


Står numera bra själv, men vinglar till ibland =P



Önskar vår vän Noel ett stort Grattis på sin Ett- årsdag.
Hoppas ni haft en toppendag!!

Sista Babysimmet våren 08

                    

Vi missade tyvärr de 2 sista omgångarna, men sista gången för oss kom min mamma och bror med, och brorsan tog några bra bilder som jag nu snott åt mig... så håll till godo.. *ler*

Eftersom vår dotter älskar badet så har vi nu anmält oss igen till höstens termin som börjar i september... *skoj skoj*

Blandade bilder

nu när jag faktiskt får sitta vid datorn och har lite lust så passar jag på å slänga ut lite blandade bilder
Grillfesten med Emelie, Isen och Alicia samt Mia Jocke och Stina... Tack för en toppen kväll.

        Från vänster; 1. Vår matsal. 2. Jag och dottern (tröttis), 3. Mia och Jocke kör Guitar Hero
          Från vänster; 1. Pyjamastjejerna. 2. Emelie o Isen.  3.  Nyfiken tröttis i pyjamas

Hemma hos oss...

kollage