Känner mig extra kär idag...


Ny vecka, kort dessutom

Helgen som var var ju underbar.... i fredags var Danne i sthlm en snabbis för att röntga foten... han "råkade" sparka in i en grej underb en innebandymatch för sisådär 8 veckor sen skulle jag tro och han har fortfarande ont... och då det är via företagshälsan så va han tvungen att ta sig till en privatläkare och sedan blev han vidareskickad till nått ställe på hötorget i sthlm för att kolla ordentligt.... Men iallafall då till det som berör oss lite mer....

Han kom hem med vår nya underbara vagn!!! En syskonvagn!!!Vi provkörde den sen på söndagen och den va ju bara såååå underbar!!

Phil & Ted Vibe heter modellen och den va inte gratis men de e vi värda!!

Kommer bli så himla bra sen i augusti när den lill* väljer att komma till oss.

Valborg på torsdag redan då... nån som förstått det eller? Jag fattar inte vart tiden tar vägen... känns som det nyss va jan och vi kom hem från semestern och man kände att man längtade efter vår o värme... och nu e vi där redan... sjukt.

Men samtidigt är det skönt att tiden går fort för då går de ju fortare till vi får träffa vår lilla bebis!


Imorgon väntar dagis på Cornelia igen. Vi var på öf idag bara för att vänja henne med barn igen... känns som vi varit sååå osociala förra veckan att man måste ladda inför att träffa folk igen.

Nä, nu ska jag ta o fixa lite mat och plocka lite medans Cornelia sover.


Åh vilken underbar dag...

Solen skiner och Cornelias prickar e så gott som helt läkta... i helgen kommer vi nog kunna ta oss ut nått och beblanda oss med folk igen. Enligt mig är alla prickar nu läkta och då smittar man inte enligt bvc!! Underbart.

De va en intensiv vecka för oss då jag och Cornelia var själva mån-onsdag, men vi tog och packa en väska och åkte till mormor och morfar och sov över tisdag till onsdag, men man hinner ju fajtas några gånger ändå tyvärr.... eftersom tösen e inne i lite trots och är man sjuk så är man ju veligare än vanligt så det ble att stå ut med varann där ett tag *ler*

Men jag älskar vår lilla flicka!! Hon e en kämpe som har klarat dessa otäcka prickar galant ändå måste jag säga... de va måndagen som dom kliade på henne så dom körde vi några duschar samt lite salva...

Men nu e hon snart fit for fight igen så nu kör vi *ler*

Önskar alla en underbar helg för vädret går ju absolut inte att klaga på!!!


Vattkoppor härjar på dagis

Och nu har det drabbat vårt hem med.... Cornelia är full av de små vidriga prickarna och i dag kliar dom så min lilla plutta är lite medtagen idag.... Attans jäkla skit.


Information:

Sjukdomen orsakas av ett virus som kallas varicella zoster. Vattkoppor är en mycket smittsam sjukdom som i de flesta fall drabbar barn. Den ger kliande hudutslag med blåsor. Sjukdomsförloppet är i regel godartat.

Hur får man vattkoppor?

Man smittas med varicella zoster-virus och det sker från person till person, dels i form av direkt kontakt med de bristande vattkoppsblåsorna och dels i form av luftburna droppar.

En person smittar från och med cirka 3 dagar innan utslagen bryter ut, tills samtliga blåsor har torkat in. Det tar cirka 10-20 dagar från det man smittats med vattkoppor tills sjukdomen bryter ut.


Vad är tecken på vattkoppor?

 • Utslag som i regel börjar på mage och rygg samt i ansiktet och som sedan kan spridas till hårbotten, armar och ben. Det kan också sprida sig till slemhinnor, särskilt i munnen och på könsorganen.
 • Utslagen kliar ofta.
 • Utslagen börjar som små röda prickar, som i loppet av några timmar utvecklar sig till blåsor. Efter 1-2 dagar ombildas en blåsa till skorpa.
 • Det kan bildas nya blåsor i 3-6 dagar.
 • Antalet blåsor är mycket olika från person till person.
 • Eventuellt feber.
 • Barn är ofta endast lite medtagna.
 • Vuxna är vanligtvis sjukare.
 • Fram till det att sjukdomen bryter ut kan den drabbade ha feber och vara slö.

Goda råd
 • Var uppmärksam på att personen smittar tills det finns skorpor på alla blåsorna och det ej kommer nya. Den sjuka skall således hållas hemma tils dess.
 • Undgå att klia i blåsorna på grund av risken för inflammation.
 • Var noga med personlig hygien.
 • Kalla omslag kan lindra klådan
 • Håll den sjuke sval då värme och svett kan utlösa klåda.

Hur ställer läkaren diagnosen?

Diagnos ställs utifrån sjukdomstecken.

Framtidsutsikt

Förloppet är normalt godartat. Sjukdomen varar i regel 7-10 dagar hos barn och längre tid hos vuxna. Likaledes får den vuxna oftare komplikationer än barn, men dessa är sällsynta

Om man en gång har haft vattkoppor har man blivit immun mot sjukdomen för resten av livet. Däremot kan man senare i livet drabbas av bältros. En person med bältros kan smitta en annan person så att denne får vattkoppor.

Vilka komplikationer kan uppstå?

 • Bakteriell inflammation i blåsorna.
 • Ögoninflammation eller lunginflammation.
 • I mycket sällsynta fall kan vattkoppor kompliceras med bland annat hjärninflammation (encephalit), hjärtmuskelinflammation (myocardit) eller Reyes syndrom.

Hur behandlas vattkoppor?

Behandlingen går huvudsakligen ut på att lindra symptomen. Klådan kan lindras såsom beskrivits under "Goda råd". Likaledes finns det olika former av läkemedel till utvärtes bruk som minskar klådan, bland annat zinkliniment (Zink-Calmitol, DAK) och lokalbedövande preparat som minskar klådan och lindrar i några timmar. Vid användning av lokalbedövande ämnen skall man dock uppmärksamma att det kan svida en liten stund.

Vid vattkoppornas utbrott kan det klia så våldsamt att barnens nattsömn störs i hög utsträckning. Då kan man eventuellt ge ett antihistamin som kan ha en sömngivande effekt . (Antihistaminer är medel som används mot allergiska sjukdomar, åksjuka och sömnlöshet.)

Vid allvarliga tillfällen av vattkoppor, det vill säga särskilt hos personer med nedsatt immunförsvar, kan man behandla med ett läkemedel som heter Aciklovir. Detta fungerar specifikt mot viruset.


Big Comedy

Igår fick jag min alla hjärtans dag present utav Daniel.... har ju vetat om den sen alla hjärtans dag, men igår gällde det.

Vi var på De Geer och såg 7 härliga komiker.

De var en härlig kväll med väldigt mycket skratt och även några tårar då David Batra och Johan Glans körde sitt... jisses vad jag skratta!

Vi tackar Cornelias mormor, morfar och morbror som ställde upp som barnvakt medan jag och Danne hade en härlig kväll.

http://nt.se/noje/artikel.aspx?articleid=5117616

Hamnade även med i NT då Sandra Vall och Mikael Strand som jobbar som fotograf för nt haffade oss när vi stod och inväntade att ta plats i hallen..... Jobbade ju med Micke för ett antal år sedan och håller fortfarande kontakten med honom....

Kolmården, Långfredag

  
Vi avslutade skärtorsdagen på Oliver twist och käkade kanongod mat!
Cornelia föll stenhårt för svarta oliver?! Tokungen


På väg till Kolmården.... hon somnade och såg såååå grinig ut!

        
  
Bamses värld hade inte öppnat än men de va lika kul ändå tyckte Cornelia och vandrade iväg...
Sen fick hon ju träffa det berömda trollet med.... lite otäckt men vi sa att det var Ålle-Bolle som dom sjunger om på dagis

        
Björnen var nog glad över att se folk igen... Stolt som tusan satt han på sitt berg och spanade ut över publikhavet

               
Satt tryggt på pappas axlar tills de var dags för mera djur
           
I barnens bondgård trivdes Cornelia såååå! Massa söta killingar fanns att jaga och klappa
  
Men de stora getterna stod mer still, och grisarna låg mest så det var lättare att klappa dom *ler*
  
        
Under delfinshowen slog vår kämpe ihop sina små blå...

Så mamma och pappa knallade glatt vidare.
Cornelia vaknade nån timma senare och då gick vi in till aporna...
Enzo var ju sååå söt och busig!
Fick inga bra kort därinne, men Cornelia är ju så förtjust i apor på tv så det blev en succé.

Hela dagen var så underbar och perfekt så det blir många turer till Kolmårdens djurpark i sommar!


Underbara vår


Vi är på landet

Långfredagen spenderades på Kolmårdens djurpark och oj vad hela lilla familjen trivdes där!! Kommer nog bli några turer ut dit under våren/sommaren!!

Till en början var Cornelia fasinerad av allt.... då menar jag allt.... I bamses värld kom hon av sig lite och lekte med lite barr och grus så hon älskade verkligen ALLT !!

Vi kom dit runt 11 tiden och åkte inte därifrån förrän dom stängde kl 16.00!! Verkligen jättelyckat!!

Efter kolmården åkte vi hem till mina föräldrar och grillade och åt gott.... Fick ett påskägg också..... En Sodastreamer!!! Jisses vad glad jag blev.... har ju velat ha det ett bra tag nu, men inte kommit oss för att köpa någon. Men nu tusan ska de bubblas vatten!!! *ler*


I lördags när vi vaknade längtade vi ut till landet... Kom visserligen inte iväg förrän ca 11, så det blev kanon att komma ut när värmen kommit upp sig lite. Så underbart att sitta här på altan med en god kopp kaffe och njuta av solen! Cornelia lever livet här ute och springer runt som aldrig förr.... så underbart go vår lilla flicka. Dessvärre drog hon på sig en förkylning så hon sov dåligt i natt, men idag har hon sovit i 3 omgångar varav den ena pågår nu. Så det är lite skönt med egentid med.

Kommer åka hem imorrn till lunch skulle jag tro. Kommer under veckan sen att lägga ut lite bilder från Kolmården.

Ta hand om er och Glad Påsk än en gång!!

Glad påsk önskar Påskkärringen Cornelia

     

Vecka 20

Vecka 20: 7 apr - 13 apr 2009

Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.


Nu så... halvvägs kvar till bebis kommer till oss.... så otroligt fort tiden går, men mysigt som bara den.

Tar precis som sist magbilder en gång i veckan och detta görs nu med....
              

Detta är från 16 februari och framåt... Hinner hända lite på några veckor...

Nä, nu ska jag upp i sängen och lägga mig för å se Desperate Housewives.

Var för övrig och hälsade på min farmor idag... Lite vimsig pga smärtlindring, men vid härligt humör.
Man märkte att hon var öm i hela kroppen trots all smärtlindring dom proppat i henne, men operationen gick ju i allafall bra.

Påskveckan

Helgen va mysig... gjorde inte så väldans mycket, men mysig va den.
Vi drog ner till stan rätt skapligt då vädret var gudomligt!! Kom till stan samtidigt som Gert Fyllking och Robert Aschberg knallade in i Norrpan. Så vi slog lite följe med dom, även om vi gick 100 meter efter...
Käkade bakad potatis på Lindahls och gick ett varv... sedan avslutade vi med god glass från Lindahls med.... Mysigt som tusan att sitta ute och njuta nu ju!

Mycket basket blev de sen. I lördags va de Dolphins semifinal som dom tyvärr förlorade... attans, ikväll avgörs det om dom får en chans till eller om dom åker ur...

Sedan var det dags Rullstolsbasket... Dannes 2 kusin är ju med i laget så vi var på plats och hejade... enkel match för Dolphins och dom gick vidare till söndagens final!!

Lördag kväll var vi bjudna på 25 års fest, men Cornelia var för trött så jag och Cornelia åkte hem, packade en liten påse och åkte till mina föräldrar och spenderade kvällen och natten där. Jättetrevligt!!

Vaknade runt 7.30 och sedan busade vi gärnet fran till typ 11.30 då vi åkte hem till Daniel.


Kl 15.00 var det dags för basketfinal och vi fanns på plats att heja igen.

Dom vann och blev Svenska mästare för andra året i rad!!! Hurra för er grabbar så härligt duktiga ni är!! Obesegrade dessutom!!

Sedan åkte vi hem till Cornelias farmor o farfar mats en stund och fikade och lekte.

Fick tyvärr tråkiga nyheter sen på kvällen då min Farmor trillat ner för sin trappa.... hon hade brytit lårbenshalsen och skadat några revben.... Pga hennes cancer så var hjärtat svagt så hon kunde inte heller få tillräckligt med morfin så natten fick hon troligtvis spendera i smärta.... Usch så hemskt det var att få höra....
Läkarna visste inte om hon skulle klara en operation så dom skulle tydligen avvakta lite?! Fatta inte den biten men ändå...

Igår förmiddag när vi var på öppna förskolan ringde mamma och gav mer besked och då låg farmor på operation... lät väldigt osäkert om hur det skulle gå.... Men jag fick senare på kvällen veta att allt gått bra och att on nu är inlagt för tillfrisknande. Bara hoppas att allt går bra nu och att hon orkar kämpa!

På öppna föskolan i allafall så busade vi och gjorde lite påskpynt. Eller, Cornelia lekte nog mest.... va nog jag som ville göra nån kyckling.... *ler*

Hade en underbar dag tillsammans mor o dotter.

Idag är hon hemma tack vare ams framförhållning. Hon fick ju vara på dagis i fredags pga min handläggare eller va de heter ringde sent i torsdags eftermiddag och frågade om jag kunde komma på fredag kl 13... Så vi är hemma och myser idag med för om hon gick 4 dagar förra veckan får hon bara gå 2 dagar denna vecka... tyvärr för hon älskar ju som sagt sitt dagis. Men men.

Ska troligtvis upp till farmor lite senare och hälsa på och pigga upp lite. Cornelia sen og inte det härliga med det, men hon får följa med ändå... får nog köpa någon muta eller två *ler*


Imorrn är det storstädning av bil som gäller för på torsad sen är det dags för besiktning.... blir alltid så nervös på dom.... Går och tittar och suckar och säger Mhm..... Usch för besiktning...

Ta hand om er och njut av vädret!!!

Vår bebis
Vacker, frisk och alldeles underbar.

Fötterna var 28 mm stora och hjärtat slog på bra där inne.
Sprattlade så BM kallade bebis för skitunge med ett leende på läpparna....

Idag är det Ultraljud!!!

Kl 10,30 ska vi på Ultraljud idag... längtar efter att få se vårt lilla barn igen... Tiden går rätt fort ändå måste jag säga... är nog mycket tack vare att våren är här och hälsar på oss.... idag kändes det dock lite oroande där ute... blåste lite för mycket och fanns lite för många mörka moln.


Du är på dag 130 av 280. (46,4%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 3 fulla dagar (v18+3).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 31 aug 2009
Du har 150 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 19: 31 mar - 6 apr 2009

Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Hihi... fick mail från Holland...

Fotografen som fotade mig och Cornelia i brasilien för tidningen Libelle mailade några fler bilder till mig idag *ler*

  Storstädningen fortsätter förresten. Idg har dammsugaren gjort jobbet, sen blir det ju alltid lite att plocka undan efter gårdagens lek med Cornelia.

Skulle behöva ta tag i alla kläder som ska in på sin plats i garderoben... men det känns inte sååå viktigt....

Kan vi ju göra tillsammans i helgen kanske i stället. Nu ska jag ta och äta lite lunch och sedan ta en lång varm dusch... knappast i närheten så mysig som den på bilderna ovan, men ändå....

Ta hand om er!!

Storstädning....

1 april... i år igen detta lurendrejeri och skämt... vet inte vem man ska lita på eller vad man ska tro är sant... i dagens NT va de rätt tydligt vad som var skämtet... Riva Hörsalen... jovisst tjena.

Här hemma är jag inne i värsta städrycket.... Igår var jag och johanna på maxi och gamla albano och köpte påskpynt och björkris så igår flög fjädrarna hej vilt....

Idag därimot började jag ca 10.00 med fönstren.... Bytte till vårgardiner och fortsatte sen med golvet bakom soffan och gick sedan en stor inspektion/storstädning varvet runt... Det som inte godkändes av inspektionen städades bort. Så ett tag kändes det kliniskt rent, sånär som på dammsugning och våttorkade golv... Men vardagsrummet, köket och hallen fick sig en rejäl genomkörare.... Så vi får se vad som väntar under morgondagen....

Planer på ombyggnation ute på tomtem finns med i våra planer så kanske förbereda lite inför det...

Ha de gott så hörs vi... sov så gott