Förhandsvisning av Nathalie

Här är Nathalie Astrid Jane. 50cm lång och med en matchvikt på 3590g. Hon föddes kl 10:33 knappt två timmar efter inskrivningen på förlossningen.


Nathalie är här

Vår andra vackra flicka föddes i dag kl 10.33. Vi blev inskrivna kl 7.32 och kl 10.13 började jag krysta. Allt gick bra men jag blödde rätt mycket så därför valde vi att sova kvar här i natt. Imorrn väntar läkarbesök kl 8.40 och sedan hemgång om vi får klartecken. Cornelia med mormor, morfar, morbror patrik, lisa, lilljana och peter här på besök. Cornelia tyckte det var väldigt spännande och kommer bli en underbar storasyster. I natt sover hon gott hos mormor och morfar. Vi andra i familjen ska nu slumra in på BB. Bilder kommer när dom kommer men ni ska alla få se vår lilla Nathalie

....


så nära att få se om de var en lillasyster eller lillebror....
Känns så fel, men jag tror ändå det var vad du ville.
Sov så gott

Augustifest i stan...
Onsdagsmys...


Känner mig redo...

men de verkar inte Busen göra.

Fortfarande massa förvärkar och sammandragningar så idag när vi ska till Bm igen hoppas jag hon säger att det snart e dags i allafall. Har inte träffat vår bm de senaste gångerna pga semestertider.

Hoppas på att busen är fixerad och att kurvan är okej. Har ju varit lite upp och ner i kurvan denna gång, men det skulle jag inte oroa mig för och dom senaste gångerna har jag legat perfekt på kurvan igen så det är nog en normalstor buse där inne.

Har fått lite städmani, men det blir ändå inte tillräckligt mycket gjort känns de som. Tvätten som skulle vikas och in i garderoben är fortfarande inte fixad, så i eftermiddag vet vi vad vi gör här hemma.

Ta hand om er och håll en tumme för att vår buse kommer nu.
De gör vi *ler*

14 dagar kvar...


Skön kväll...

men mindre bra väder.

Är hemma hos mina föräldrar sedan Danne sett en Bajenmatch på tv med min far och jag Cornelia och min mamma suttt på altan och myst fram till regnet började falla.

Badtunnan är nu varm nog att hoppa i så det blir nästa stopp för kvällen innan sängen.

Hade inte tänkt stanna så här länge men Cornelia somnade redan halv åtta och då blev vi sittandes och jisses vad vi skrattat. Så nu blev det övernattning i kättsätter i stället.

Funderar på hur bebis tänkt sig nu... ska busen komma snart till oss för annars får nog magen snällt härta ner sig lite med alla sammandragningar och förvärkar... risken är ju att det dröjer två veckor till och då kommer jag nog svimma av den smärta som förvärkarna i bland för med sig.... räcker ju liksom med den smärta som blir under förlossning kan jag ju tycka, men denna gång har man fått känna på ordentliga sammandragningar och förvärkar.

I går var vi på badhuset med Becky som är beräknad dagen efter oss... Himla stor o mysig mage hon med nu så nu sa vi båda två att det räcker med graviditet och nu vill vi ha våra bebisar hos oss... hjälper ju inte mycket att en bekant som var beräknad till samma dag som oss fick en flicka i veckan... Stort grattis till er för övrigt...
Men som sagt, längtan blev ju liksom inte mindre nu.

Vi hade en toppendag igår i allfall skulle jag skriva också, och vi hade dundertur vad gäller parkering på centralbadet... vi kom på efter 3 timmar där inne att tiden gått ut på biljetten så jag tog på mig ett par byxor och sprang ut med en tia till och jisses vad jag sprang den sista biten då jag såg parkeringsvakten stå och skriva vår bot... !!
Jag böna och bad och förklarade läget då Cornelia somnat inne på badet och vi hade så trevligt där vi satt så jag glömde helt bort tiden osv.... Han log och sa - De va en rejäl mage du hade där... ska man verkligen springa med den?
Han hadeju liksom sett mig springa/kuta dom där 50 metrarna så han tyckte väl jag verkade lite galen... Men jag behövde verkligen inte bli 600:- fattigare så de va de värt. Men till slut så log han och nickade vänligt att lägg i nya biljetten i bilen du och lycka till med barnafödandet!

Jisses vad glad och tacksam jag blev då.

Inte alla parkeringsvakter som har humor samt är snälla. Tack snälla du iallafall!!Nä, nu ska jag hoppa i bikinin och ner i badtunnan med mamma. Danne kommer nog med om en stund om jag känner honom rätt.

Ta hand om er så hörs vi av

20 dagar...

fatta... de e typ ingenting... man går ju gravid i 280 dagar och nu e vi nere på ynka 20 dagar... Ofattbart ju!

Längtar så efter dig nu Busen!!

Din pappa buffar och pussar på dig allt mer nu och du buffar tillbaka som att du längtar ut till riktiga pussar.

Cornelia har kramat mer på magen med nu så jag hoppas de snart är igång, men man vet ju aldrig, kan ju lika gärna dröja 5 veckor till om vi har otur.

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden. Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 31 aug 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet:
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

(Fakta från Familjeliv.se)
Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten.
Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln. Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

(fakta från Gravid.se)Ingen bebis än... men

en himla massa sammandragningar och förvärkar har denna helg bestått av... Bara 22 dagar kvar idag så när som helst i princip.... när som helst....


Vet inte vart jag ska börja, men sen sist har vi varit på Skänninge marken och Mårängen, igår va vi i mårängen för andra gången och njöt i solen med goda vänner och kvällen avslutades hos Emelie och Isen med deras dotter Alicia. Cornelia och Alicia är ju jämngamla och igår lekte dom så otroligt bra tillsammans... börjar bli stora tjejer nu *ler*

Idag vaknade vi och solen sken så underbart även idag så vi packade ihop och åkte till mårängen... igen *ler*

Varför inte när de e fint väder och så otroligt fint där ute? Barnvänligt, bra toaletter och kiosk så man kan köpa glass =P

Har fotat lite med men dom bilderna får snällt vänta tills jag orkar sitta mer vid datorn för nu väntar sängen.

Natt natt
Bilderna som lovat...

           
        
Hjälper till att rensa i skogen... får inte växa upp för mycket på tomten.
     
Spelar kort med farfar, Lillis och pappa
        
     
Jag och Daniel åkte in till stan för att lyssna på busens hjärta och väga och mäta allt som hör till, medans Cornelia följde med sin farfar, faster, farbror och Hobbe och bada... Myspys
  
Lunch på altan
        
Mär Daniels kusin Fredrik fyllde 18 år så kom en av Cornelias favoriter ut till landet, Thomas som är Fredrik och Hobbes pappa och Lillis make ut på besök...
Cornelia blev kanonglad och Thomas fick massa slängpussar när han skulle åka hem igen

        
        

     
Vi åkte till Strömmen i Gryt och bada... inte mamma Vickan dock... lite för kallt för mig
        
Regnet föll vissa dagar, men med regnkläder på gör de ju inget...
     
Cornelia är nu tillräckligt stor för att gå med en av hundarna i koppel... (Nikita som hunden heter är väldigt lugn av sig så de e inget att va orolig för...)
     
Köra bil är hon därimot lite för liten för...
     
När vi kom hem från landet hade ju lilla Ozzy flyttat in också... Apa eller katt de e ibland svårt att avgöra vad han e...        
Fyndade på stan, Jeans och Linne 80:- på Wear it!!! 90% rea på allt i butiken... den skulle tydligen upphöra, men glad för de vart ju jag *ler*


De va den senaste tiden i bilder då... Lite knasiga men en härlig sommar har vi haft.
Vecka 37... slutspurten

Barnet:

Ca 2.8-3 kg. Nu räknas barnet som fullgånget. Om förlossningen startar gör den det i tid, varken för tidigt eller för sent. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

Mamman:

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.

Vi lever o mår bra

En viss liten tvååring suger krafterna ur sin mamma här hemma just nu därav mitt minimala bloggande... får jag några minuter över till datorn så är de mest mail och facebook som gäller.

Men bebis ligger bra i magen, dags för mödravården igen på torsdag. Och på torsdag morgon åker vi till vetrinären för första vaccinationen av Ozzy.

Funkar rätt bra med honom för han låter Cornelia hållas med honom, men dessvärre är han inne i en kiss o bajs period så just nu har vi två kattlådor för att se om han e kräsen och vill ha sin egen toa... Vet inte men jag minns att vår andra katt Cash var precis likadan ett tag, men det tråkiga nu är att han väljer klädhögar, så tvåttmaskinen går varm och städat har vi gjort ordentligt.

Nä, nu väntar sängen. Råkade somna till när jag nattade Cornelia så jag hoppas kunna somna igen.

Ta hand om er så hörs vi.... å jag har inte glömt bilderna, bara inte haft så mycket egentid vid datorn som sagt *ler*