Grattis Johanna!!

Tyvärr fanns ingen bild att tillgå pga datavirus, men min älskade vän Johanna fyller i allafall 26 år i dag!

Stort grattis önskar fam Grentzelius/Palombo

Mindre trött??

 

vecka 14
Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten
för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

 
 
Foto från vecka 14 från Lennart Nilssons bok Ett barn blir till som går att köpa som DVD eller VHS i Gravid shop. Publicerat med tillstånd av Albert Bonniers Förlag.
Fakta från Gravid.se

vecka 14 idag, BF 31 aug

Du är på dag 92 av 280. (32,9%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 31 aug 2009
Du har 188 dagar kvar till beräknad förlossning.Fick i dag veta att en gammal skolkamrat till mig vars blogg jag läser flitigt har samma BF som oss.... så sjukt otroligt... av 365 dagar på 1 år så har vi samma dag att se fram imot... Kul!!


Kom nyss hem från basket... Dolphins vann stort över Jämtland. Härlig match och Cornelia hejade på bra.


Ta hand om er, nu ska jag fortsätta se House

Bebisen i magen!!

här är underverket.... 12+3 är det idag och bebis mäter ca 6,3 cm.....
Dessvärre har vi ju som sagt var virus på datorn med bildredigeringsprogram så jag vet inte hur detta blev, men syns gör h*n ju iallafall!!

Trevlig helg och tack för alla gratulationer!!

Lämnat på dagis..

Det känns så himla trist att vara arbetslös... inte för själva grejen att jag e hemma hela tiden eller för att man får mindre pengar... utan för att dottern inte får gå så mycket på dagis längre... det räcker inte med tre dagar i veckan för henne. Hon älskar dagis och borde få vara varje dag. Och det skriver jag inte för att jag inte vill ha henne hemma utan för att jag märker att när hon är på dagis är hon gladare och mysigare över lag... Två tisdagar i rad har hon gråtit när jag går ifrån henne på dagis... troligtvis för att det är för många dagar hemma med mammamys.... Men hon behöver träffa barn och aktiveras på ett annat sätt än vad hon gör hemmavid.

Får väl börja gå till öppna förskolan på måndagar igen och se om det blir bättre.... fredagar får vi väl göra nån utflykt eller så... Men synd att man inte får välja själv hur mycket man vill ha barnen på dagis när man är arbetslös....

Nä, nu ska jag ta ett varmt bad med en tidning och en kopp kaffe.

Ha en skön onsdag!

Nu är det ingen hemlis längre....

Cornelia ska bli storasyster i augusti..... Idag var vi hos vår barnmorska för inskrivning. Allt verkade bra och alla värden var himla bra...

På fredag ska vi på tidigt ultra för att se att bebis mår bra. Ska se till å köpa nån bild eller två å få hit då....


Men nu vet ni i allafall att jag e gravid igen..... Å magen syns så jag har inte bara lagt på mig lite *ler*


Puss & Kram

Torsdag

Cornelia är på dagis i 50 minuter till sen ska vi fajtas om att ta på overallen och sitta i vagnen... blir nog en lugn kväll i kväll, men jag har städat som bara den här hemma idag. Hade en vän på besök över lunch. Micke Strand som var min handledare när jag "jobbade" på NT. Var ju praktikant där sista året i gymnasiet och sen när jag var arbetslös efter gymnasiet fick jag gå med i nått som då hette ungdomsgarantin och fick då komma ut i yrkesvärlden genom praktik i ca 6 månader och då jobbade jag med Micke hela tiden. Är så himla trevligt att bara snacka skit med honom.... En mycket klok man som alltid får mig att tänka bättre och positivare....

Har suttit på nätet en stund nu men e så irriterad på att vi har virus i vår vanliga dator för alla bloggar jag läser finns ju inte med i favoriter på denna dator... man borde göra nån backup på favoriter som man gör med bilder.... Skriva ner i nått block eller så.... för övrigt är jag rädd för att favoriter inte finns kvar i andra datorn när vi väl får ordning på den... men men, det får vi se då. Jag skriver väl nått inlägg här då så kanske ni som vet att jag läser era bloggar snälla maila mig inlogginingsuppgifterna igen kanske....

Men som sagt, de tar vi då.

Ni som läser Norrköpings tidningar nu förresten kanske har uppmärksammat alla skriverier om Modelhouse som öppnade här i stan för typ 3 veckor sedan... jag var ju och provfotade för dom..... Gick himla bra men blev tillsagd att gå hem och fundera på om det var något som funka då jag har småbarn.... hmmmm....
För är man sjuk får man ta två panodil och gå till jobbet och vara hemma med sjukt barn går ju inte heller..... hmmm.... seriöst ställe va?
Hade trivs med att jobba där, men nu efter allt man läst och hört känns det bara skönt att man inte tog eller fick jobbet.
För att jobba kvällar och helger och dessutom inte kunna vabba känns ju rätt idiotiskt när man har en dotter på 1½ år....

Kram och ta de lugnt... .De e halt ute!

förlåt...

jag vet inte vad som hänt med min blogg... den e ju nästan helt död just nu...

För det första var jag och Cornelia däckade i ca 2 veckor... förkylda i en vecka och influensa/öroninflammation i en. Jag klarade öroninflammationen men det var värre för Cornelia. Så sömnen var liksom nästan helt borta där ett tag... sov mer dagtid än nattetid och det vet ju alla hur kul det känns... Har tagit oss ca 4 dygn att fixa tillbaka sovtimmarna på natten så i natt var första gången på 2 veckor som hon sov nästan hela vägen igenom... himla skoj att vara mamma när barnet är sjukt *ler* Nä, Cornelia hade så svårt hosta ett tag att vi åkte till akuten och fick medicin för henne... Hon fick andas in adrenalin och fick sen massa tabletter som löstes upp i vatten... tror det va kortison... sen konstaterades ju även öroninflammationen där då, så de va ju bara till å hämta pencillin dagen efter för Dannes del...

Men nu har hon gått på dagis tisdag och onsdag och verkar orka dagarna himla bra.... nästan bättre än mig... igår när jag lämnat henne sov jag mellan typ 10 och 13.... jättemycket man fick gjort hemma då. Jag som skulle både städa, tvätta och bädda rent... jo då... mindre skoj men det skulle ju gjorts... blev idag i stället eftert lite shopping med Emelie nere i maxihuset. Fyndade ett par Rådis - vinterskor till Cornelia.... behövde ett par skor till som satt bra på henne.

Ber även om ursäkt för att Brasilienbilderna inte kommit ut ännu... Har ju då fått virus på den datorn så nu sitter vi vid vår gamla skruttiga dator igen.... men snart får vi nog  ordning på skiten så jag kan visa hur vi hade det.

Nä, nu e de nån som vill ha min uppmärksamhet... höres!!!