Ozzy


Snart...


Hemma

landet va ju lika härligt som vanligt men i lördags åkte bilen hemmåt igen.....

Ville gärna bada badtunna hos mamma och pappa och Danne åkte till Pekingfesten en sväng och umgicks med sina vänner.

Så de blev övernattning hos mor o far då Patrik o Lisa sov hos oss och vi ville inte bråka med dom om sovplats och hit o dit, och de e rätt mysigt att sova hos mamma och pappa ibland.

Badtunnan e ju också bara fööör underbar. Ca 38 grader va de denna gång och både jag o Cornelia njöt av badet. så uppfriskande och skönt så de inte finns.

I går åkte vi hem runt lunch och hälsade på vår lillkille som vi valt kalla Ozzy. Tror jag nämde honom i förra inlägget men de e iallafall våran 11 veckors gamla kissekatt. En gråspräcklig liten kille som jag fick i morsdagpresent, och han e bara så underbar.
Visserligen va han inte riktigt lika underbar kl 5 i morse när han satte klorna i våra fötter, men mysig och kelig som tusan.

Söndagen i allafall .... Åktesen ner till stan för jag behövde ett par mjukisbyxor som ska packas i bb väskan... alla mina mjukismbyxor är gamla och gråa så nu vill jag pifa upp mig lite och jag hittade ett par jättehärliga blåa byxor på Cubus.
Var även en sväng på Wear it som snart slår igen sina dörrar och där va de 90% rabatt.... jag ljuger inte, helt sjukt...
Hittade ett par baggyjeans och en snygg vit topp för ynka 80:-!!! Helt sjukt!

Sedan åkte vi till Lagerlunda till Dannes mormor o morfar och umgicks lite där. Sedan kom Cornelias farmor o farfar Mats hem från sitt land så efter en tripp till Coop så hamnade vi hos dom och åt kvällsmat tillsammans.

Lite farande, men himla mysig söndag.


Idag va Danne och härde sig för ang bilen, så imorrn tar dom sig en titt på va de kan va för fel... troligtvis ny startmotor, men vi låter dom kolla först ( skrev väl att vår underbara VW Sharan la av i tisdags när vi var i stan för bm möte?, gjorde jag de inte så kan jag bara tillägga att vi faktiskt stod hemma på vår parkering så de kändes som vi hade tur i oturen, och så har vi ju en Seat Ibiza också så vi tog oss ju ut till landet i den i stället tack o lov )

Så runt lunch i dag åkte vi ut till Kolmården och va inte hemma igen förrän runt 18 tiden... Underbar dag och en underbart go unge och sambo... Så glad över att vara en del av våran familj.... Å nu e de bara 35 dagar kvar till bf med *ler*
Ska nog packa väskan i morrn *ler*


Ta hand om er så får ni se bilder från den senaste tiden lite senare i veckan

40 dagar...

Jisses va fort tiden går nu. Börjar känna att väskan ska packas och allt ska tvättas och förberedas. Visserligen så har vi ju spjälsängen färdig och skötbord på plats. Men när som helst blir vi 4 i familjen. Ofattbart. Jag har haft mycket sammandragningar den senaste tiden och i förmiddags var jag rätt orolig pga starka förvärkar. Men jag vilade i några timmar och sedan kändes det bättre. Men busen är så livlig att de känns som h*n ska bryta sig ut när som. Men snart nu får busen komma till oss. Bara några få veckor kvar och nu räknar vi verkligen dagarna. På måndag ska vi lämna in bilf*n för troligtvis så måste vi byta startmotor och sedan har vi inga direkta planer utöver att förbereda för busen. Vi åker hem från landet på söndag för jag och Danne va i stan i går för att möta vår bm. Vår sommar bm i alla fall för vår ordinarie är på semester. Allt såg bra ut och jag har gått upp 10 kg sen inskrivningen och busens hjärta slog 134 slag i minuten. Sedan fick vi även hem vår lilla kattunge, ozzy. Puss o kram

Landet igen

I fredags var vi å firade min svärfar som fyllde 55 år i veckan! Grattis från oss!!

Va trevligt folk och himla god mat.
Cornelia var underbar och social mot alla så hon ville absolut inte sova så när vi åkte hem runt 23 tiden slog hon ihop direkt i bilen. Vår älskade lilla plutta så go.
Fick vår husvagn såld i fredags med förresten! Satte ut annons på blocket i torsdags och flera ringde direkt, fastän vi skrev att viss renovering behövdes... Va ju en gammal fuktskada som skulle fixas, men vi kände nu att tiden inte räcker till för snart har vi ju bebis här och då vill vi förbereda lite annat och ska vi iväg nått så finns ju vandrarhem eller hotell.

I går åkte Danne i väg till hultsfred på Sonisphere där bla Metallica spelade... Han vann biljetterna tidigare i veckan så de kunde han ju gott få åka på .... Tog med sig sin bror för att tälta, men när vi pratade i går kväll va de inte längre aktuellt att sova kvar för de regnade så dant på dom att de bara hade blivit en lång och kall natt.
Han har för övrigt äntligen semester nu så nu ska de mysas.


Jag och Cornelia åkte i stället hem till mina föräldrar och myste.
Kl 17 kom min brors svärföräldrar på god mat och badtunna. Blev himla trevligt så jag hoppas på att få träffa dom igen!
Cornelia blev väldigt förtjust i dom, men hon är ju redan förtjust i Lisa som är deras dotter så de jkunde väl inte bli annat än bra! *ler*

Mamma och jag satte oss i badtunnan efter att dom åkt hem och när Cornelia sov gott i vagnen på altan så vi kom inte i säng förrän 2.30. Jätteskönt är de ju när de e ca 40 grader i vattnet och precis tyst och lugnt överallt.

Övernattade även här och nu sover Cornelia lite lunch så jag tänkte passa på att berätta att vi åker till landet under eftermiddagen eller kvällen så bloggen tar lite semester nu... Får se om Dannes kusin har med sin bärbara för då kanske de kommer nått litet inlägg.... annars syns vi när vi syns.

Ta hand om er och njut av sommaren, även om inte vädret alltid är de bästa...

Vecka 34...


Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter. Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.
Barnet:

Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Vecka 33... men imorrn v 34


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet:
Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.



Tycker tiden går så fort nu... Danne jobbar bara denna vecka med sen kommer han hem för semester... tills bebisen kommit samt 2 veckor därefter. Såvida jag inte går över tiden och de har jag inga planer på att göra...

Lugnt i kväll

I dag har jag och Cornelia mest myst.

Vi var och besikta bilen 9.30 i morse så nu får vi använda vår dragkrog som vi fick monterat för en vecka sen... skönt å ha de klart. Vi åkte dit och hem utan nån shopping trots att maxi lockade en aning... men jag kände inte att jag orkade. Jag vaknade med sån höftvärk på höger sida så jag undrar hur jag legat i natt.... märkligt ställe att ha ont på tycker jag, men bebis kanske låg konstigt med vad vet jag...

Var på mvc i veckan. Första gången Danne fick höra busens hjärta.
Jag njuter lika mycket varje gång jag...

Har nu gått upp lite mer i vikt, men det kan jag leva med och busens hjärta slog 136 slag i minuten.

Sf kurvan hamnade jag lite under, så nästa möte är om två veckor och då får vi se vad dom säger. Ev ett extra ultra nämnde bm... men jag skulle inte oroa mig heller för de va så lite under.

Danne kom hem skapligt från jobbet idag, skönt för Cornelia ville ha Pappa efter lunchvilan... vet inte vad det tog åt henne men hon får pappamysryck...

Sen kom mamma, pappa, Patrik och Lisa hit på sen födelsedagsfika.
Fick pengar, en ny brödrost, kläder, en ljusstake, två skålar och Cornelia fick ite mysiga grejor från Liseberg där dom var förra veckan. Toppengrejor alltihopa, men en kofta som ska bytas i storlek...

I kväll har vi sett Ice Age 3... rekomenderar den varmt för jisses vad jag skratta!

Danne och Cornelia somnade dock på soffan så nu ska jag försöka få oss upp i säng.

Glömde förresten att nämna att jag fick ett jättefint halsband från Merit, Lorens och Hugo också.... Trivs kanonbra i det så tack ska ni ha!

Trevlig helg!

26 år idag

I dag e min födelsedag...

Vi har hittills gjort Kolmården och nu väntar fika samt grillning om inte regnet hinner före.

På Kolmården levde Cornelia och Hugo livet och trivdes som bäst i barnens lantgård.
Det var jag, Cornelia, Merit och Hugo så lite kämpigt va de att dra barnvagn hela varvet runt. Men skönt med frisk luft och en härlig promenad med goda vänner!

Vi kom hem för ca 45 minuter sen så nu e man helt slut... Men dagen är inte slut än... Blr visserligen en lugn fika idag och en i morrn så det funkar bra.

Fick en underbar present i form av massage och spa behandlingar!!! Kommer njuta av den i höst när bebis är ute!!!!!



Guten Tag

Dannes pappa, dvs Cornelias farfar befinner sig hos sina syskon i Tyskland, därav rubriken... *ler*

Ich hoffe, dass Sie sich wohl fühlen

In Norrköping, fühlen wir uns sehr, aber das Wetter könnte besser sein

Fahren Sie sicher mit dem Auto, Norbert!


Vi har hunnit med lite sen sist i allafall och till att börja med var vi och bada den 1 juli i Lillsjön

        


Sedan bar det av till landet. Lördagen gick åt till Karnebåtsfestivalen som var i Valdemarsvik och där åkte Cornelia karusell själv för första gången... Mamma stod nervös och fotade men Cornelia älskade det!!
        
        

Sedaqn var de ju karnevalståg också.... Det tyckte Cornelia var mysigt men lite otäckt ändå så hon satt tryggt i mammas famn *ler*
  

Sen på kvällen kom grannbarnen förbi. Oj vad dom trivs med varann så det kommer bli mycket lek tillsammans i sommar. Hoppas vi tajmat in semester och så skapligt iallafall så dom får umgås. Tim är ju bara 3 månader yngre än Cornelia så dom kommer nog få det roligt tillsammans så länge landet finns kvar....

        



Pratade precis med Daniel.... han e ju så busig och talar om att han håller på att fixa en present till mig.... usch vad jag inte vill veta vad han fifflar med... fyller ju år på onsdag.....
Blir på tok för nyfiken nu ju!!!


Å så kommer finbesök från Göteborg i morrn och stannar några dagar... Ser vi också verkligen fram imot, men det går nog åt att jag fixar lite i Cornelias rum nu medan Cornelia sover så Merit och Hugo år plats där inne *ler*


Ta hand om er så hörs vi!!!
Achten Sie darauf, Ihre


översättningen kommer från :
http://www.ordlista.se/





Åker till landet...

över helgen så ha de så gott och ta hand om er!!

Nedräkning....


Jag och Daniel 2004


Vecka 32


Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.