En om dagen 29 / 12

En härlig bild jag tog på Cornelia en gång i tiden.... Älskar den!
Kolla kinderna bara.... så rund o go

En om dagen 28 / 12

Vi har ledigt hela denna vecka och i dag har vi ännu inte mycket på schemat. Jag ska ner till stan o träffa en god vän över en fika men sen tar vi dagen som den kommer. Är ju det som är charmen med att vara ledig, man gör det man känner för =)
Som Nathalie på julaftonsmorgon som kände för en liten sväng om och började dansa framför farfars gran.
Har ni det bra där ute?
Planer för nyår? Ska ni göra något skojigt?

En om dagen 27 / 12

Nä, nu har jag tydligen kommit av mig lite igen. Ber om ursäkt för detta men under julhelgen ville jag bara vara med familjen. Även om barnen suger energi av mig som bara den just nu. Dom bråkar och skrikeer och är allmänt trotsiga. Och somnat sent har dom börjat med också och det tär rejält.... Vet att det lär gå över inom kort,men ändå.
Älskar mina barn så mycket, men jisses för trosåldrar alltså....
Hoppas ni haft en underbar jul och jag önskar En God Fortsättning!
Bilder från julen är under redigering =)

En om dagen 24 / 12

GOD JUL KÄRA LÄSARE!!!
Hoppas ni får en underbar dag med massa härliga julklappar med massa nära o kära runt Er, och ni som inte har det skänker jag en extra tanke till idag!
Kör försiktigt ute på våra vägar, även om det kanske inte är så kallt så kan olyckor inträffa, framförallt när vi är så många som ska få plats ;)
En härlig bild på två underbara undar... ja, de två bakom boken. Dom hade högläsning tillsammans i soffan en eftermiddag. Sötisar.
Kram!

En om dagen 23/12 Dan före dopparedagen!!!

 

Hade en jättefin gran i några dagar, men den svek oss totalt. Trots allt vatten den fick så barrade den så pass att Danne i dag fixade en ny gran.

Han klädde av den gamla och jag klädde på den nya =) Så kan de gå.

 

Tack för all respons för en om dagen, dessvärre har jag inte haft orken sedan sist och så har Nathalie haft ögoninflammation och somnat senare än vanligt så datorn har inte ens kommit i gång....

 

Önskar Er alla en Riktigt God Jul så hörs vi!


En om dagen 19 / 12

I dag får det faktiskt bli ett inlägg utan bild... Trist men sant. Ser ju att jag har besök varje dag, men knappt nån kommentar längre... Vill ni ha en om dagen? Jag vill fortsätta men helt utan respons så vet jag inte om jag ska lägga möda på det eller gå tillbaka till att blogga lite då och då... I dag gick arbetsdagen väldigt fort vilket måndagar inte brukar göra. Skönt i för sig... Kom hem o hade krafter kvar till att baka pepparkakor med barnen :) dom skötte sig väldigt bra idag så vi hade det himla n mysigt när danne var o storhandla . En maskin tvätt o en maskin disk kördes också för på julafton ska vi ju vara här o då ska de ju va finfint. ;) Snön som föll i helgen fick ju till slut ligga kvar, även om det inte är särskilt mycket. Halt lär de ju bli nu när det varit nån grad varmt idag för nu fryser det på igen . Ta det lugnt där ute nu! Kram

En om dagen 18 / 12

Söta Nelia framför granen i går kväll.

Idag blir hon 4 ½ år. Vår lilla plutta har blivit så stor.
En jobbig trotsålder är hon inne i, men när hon säger
Mamma , Du är fin. Finast i världen.

Då smälter mammahjärtat....

Så stolt över vår fina Cornelia Maria Charlotte

En om dagen 17 / 12

Granen har anlänt. Den kom lite senare än vanligt, men nu är den på plats.

Här är den:


Inte lika kraftig som den vi hade förra året, men ingen är ju perfekt. Lagom hög o stor men lite tunna grenar. Vart.o.m svårt att få stjärna och lampor att sitta bra. Men nu är den bra fin =)

Ta hand om er. Kör försiktigt!!Kram

En om dagen 16 / 12


Som Ni nu säkert vet så är ju vi med i något som kallas Buzzador.Det går ut på att prova en produkt och sedan låta släkt och vänner prova den för att se vad dom tyckte.
Tex Doves duschkräm där 8/10 kvinnor märkte skillnad..... Det är bl.a vi som tycker till om det.

Nu har vi fått köpa en fritös, Philips HD9220 som friterar utan olja. Personligen tycker jag att det är den bästa köksmaskin någonsin... Mindre fett och inget kladd med olja! Älskar'n!!

Så ni som är lite som jag som tycker att det ibland kan vara otroligt gott med lite friterat men som drar sig för att fixa med olja och inte riktigt vill heller pga allt flott..... Här är lösningen.

Den heter Philips Airfryer för att komma till mer info via google så klicka här

En om dagen 15 / 12



Gjorde pepparkakshus med tjejerna i söndags.... Mitt första faktiskt. Eller ja, nått gjorde man ju med mamma när man var liten, men mitt första i vuxen ålder. Ska bara läggas lite bomull runt och piffas till så är det helt klart. Tror dock inte det får stå till jul för Cornelia ville äta det redan i går. Haha, sötis...
Å Nathalie sen då... Tog en nonstop o frågade om den - skulle va däe? och pekade på taket
när jag sa ja det blir bra så stoppade hon den i munnen i stället.... Varannan på huset och varannan in i mun =)
Ta hand om er!

En om dagen 14 / 12



Så söt... 2 år var hon när detta togs... Älskar denna bild och den finns dessutom på fotofabriken.se , Där jobbade jag ju i typ 4 års tid och trivdes kanon, men pga nedskärningar 09 fick jag gå.... Saknar den tiden i bland.
Men men, nu är nu.

Luciafirandet på dagis





Oj vad stora våra tjejer blivit. Helt otroligt så stolt man blev när man såg 4 åringen stå där framme med sina vänner och stråla lycka mellan varven samtidigt som det var full koncentration på sången som hon så många gånger övat på. Nathalie hade ju sin uppvisning på morgonen men jag slår vad om att hon var minst lika duktig!

Vi stannade kvar efter luciatågets uppträdande och fikade o hade en mysig stund.
När jag sedan tyckte att Nathalie började bli lite för trött så var det tydligen dags för dans runt granen och fiskdamm för alla barnen. Kul grej men Nathalie blev lite för trött för att orka allt. Och så är hon ju lite inne i en blyg period i livet. Så himla sött att hon kan bli blyg inför vem som helst.... I kväll för hennes farmor som följde med. En eloge till SVÄRMOR GERD för övrigt!!! Hon åkte under dagen och införskaffade en luciakrona åt tjejerna då Cornelia bröt ihop i morse när jag talade om att hon tyvärr fick nöja sig med glitter i håret för de 2 butiker jag kollade i fanns inga kronor kvar.....  Och så fin hon blev i sin luciakrona då!! Sötnosar!!



På tal om annat så hade vi en mysig frukost på jobbet i dag. Cheferna bjöd på tomtegröt och skinkmackor och det kändes så himla härligt.... Så länge man inte tiddade ut så fick man faktiskt lite julkänsla och jag sitter ju med ryggen mot fönstret. Must o glögg bjöds det på med. Härligt!!


Hoppas ni haft en mysig lucia med massa sång och lussebullar. Jag är nöjd även om vädret kunde varit bättre... Ta det lugnt där ute!

(Ps. Jag valde att sudda ut Cornelias dagiskompisars ansikten pga alla skriverier om fotoförbud på vissa förskolor. Om ni tycker att det serlite konstigt ut menar jag.... )

En om dagen 13 / 12



Idag är det luciafirande på dagis.

Nathalie har sitt uppträdande kl 8.15 så det kan vi tyvärr inte ta ledigt för... 3 timmar ledigt för 15 minuter kändes lite onödigt tyvärr.... Hoppas fsk kan stå för en bild eller två...

Sedan är det Cornelias tur kl 17.15 och det passar ju desto bättre.

Ska bli spännande för hon har övat för fullt stundvis här hemma.

Ta hand om er och ha en mysig Lucia!!

En om dagen 12 / 12



2 år i dag....
Tiden springer i väg.
Om snön börjar falla i kväll så är detdetsamma som för 2 år sedan, för närvi bestämde oss för att ha ett vinterbrölop hade jag en liten önskan om att det skulle vara snö den 12/12.....Det var det inte. Det var en otroligt vacker, kylig solig dag med optimalt fotoljus.... Och när dagen gick över till kväll så föll snön, mer och mer och mer. Och där låg den sedan kvar till början av april =)

Det var en knasig dag med massa konstiga händelser, men allt gick vägen och här sitter vi i dag i vårt hus med våra två fina flickor.

Herr och Fru Grentzelius

På tal om annat så var ju Melissa Horn helt  otroligt bra i går. Är så förälskad i henne och musiken .
Käkade gott innan konserten med på St George på repslagaregatan i norrköping. Rekomenderar det mysiga stället med himla trevlig personal och väldigt god mat.

En om dagen 11 / 12



Tredje advent i dag... Vad fort tiden går.
Var hemma hos moster Gittan i går. Alltid lika mysigt och trevligt.
Bjuder i dag påen härlig bild på Nathalie . Med diadem.... har hänt typ 3 gånger att hon velat ha det, men denna gång fångade jag det på bild =)

I kväll ska jag och Daniel på Melissa Horn!! Ska bli himlaskoj. Är ju 2 år sedan vi blev herr och fru Grentzelius i morrn.

Ta hand om Er. Och ha en mysig söndag.

En om dagen 10 / 12


Cornelia och pappan hjälptes åt med en safffrankaka i söndags. Blev väldigt god och Cornelia var väldigt stolt.

Stor tjej man har nu.... snart 4½ år... om 8 dagar för att vara exakt.... Tror det är ca 4 år sedan hon satt själv för första gången. Måste nog kolla tillbaka lite i bloggen för att se när det var =)


Ta hand om Er! Gå och kör försiktigt, det kan va riktigt halt nu....


En om dagen 9 / 12

Förra året så här års såg det ut så här.... rätt glad över att snön lyser med sin frånvaro... En vecka eller två  innan jul är den välkommen och och då får det gärna ligga kvar ca 3 månader med ständigt 5-10  minus och solsken. Oj vad Vickan skulle vara lycklig då.
På återseende!

En om dagen 8 / 12

Detta är i juni 2007.... några kilo extra och med vackra Cornelia / Bäsen i tjockis magen.

Helt otroligt så stor mage man hade, men jag njöt av allt under graviditeten både första och andra gången och när tålamodet är uppbyggt kan jag lätt tänka mig en trea.... nån gång i livet vill jag vara gravid igen.... Dröjer dock ett X antal år vill jag lova!

En om dagen 7 / 12



När jag jobbade som produktfotograf fotade jag jag allt från småörhängen och smycken, till instrument, möbler,
kristallkronor, porslin och glasfigurer. Många olika utmaningar och upp i mot 150 produkter varje dag.
Trivdes underbart med mina uppgifter,men är glad att detgick som det gick ändå....

En om dagen 6 / 12



Vår lilla tomte som ser oss då vi sitter i soffan. "Läser tomten en bok?" frågade Cornelia när vi tog fram tomten..
Ja den här gjorde det svaradejag.
"Jaha, det gjorde inte tomten jag träffade med dagis. Han jobbade. "

Sötisen.

En om dagen 5 / 12


Tog en mysig bild på Nathalie när hon satt o myste i går kväll... Så klart med napp och ninen då
( ninen är hennes favorit, en kanin eller snarare minst 2 helst 3 st kaniner som hon behöver så ofta som möjligt )

En om dagen 4 / 12

 

 

Glad andra advent allihopa. Här var tanken att vi skulle haft en gran att klä i dag men nu får det vänta till nästa helg då det inte fanns någon passande därvi var i dag =/ Hade därimot Dannes mammas släkt på mysig fika. Synd bara att barnen betedde sig helknas....
Önskar Er En Trevlig Vecka!!

En om dagen

tänkte jag starta här så det händer något här i bloggen. Vet fortfarande inte om det finns intresse, men nu är det så jag tänker lägga upp det plus några korta rader lite då och då när tiden och lusten finns där.
I dag är det andra advent.... heltotroligt ... 2o dagar kvar till jul.
Var och kollade på gran i dag men det saknades julkänsla i butiken vi var i och så fanns det ärligt talat ingen gran som var fin nog att fira jul med oss. Så nu kommer vi hålla utkik efter granförsäljare och stanna till där vi känner fördet. Har ingen jättebrådska, men älskar ju juletider och vad ger mer julkänsla än en härligt vacker och doftande gran.
Kommer nog behöva en liten shoppingtur med sen vartefter och med tanke på hur underbara barnen är nu (kände ni ironin ;) ) kommer jag behövastrosa själv. Kan faktiskt inte minnas när jag senast hade en shoppingdag för mig själv.... Förr händedet ju attman sprang en snabbis på stan och impulshandlade hej vilt.... men nu närjag jobbar lite mer mitt ute i ingenstans så har man ju inga möjligheter att bränna 1000 krpå en lunchrast längre... o ja, de kunde hända när jag hadeshoppinghumör. Så på ett sätt är det rätt ekonomiskt med mitt nuvarande jobb... även om de går lite mer till bensin i stället då =P
Nähä, om mamman skulle ta o gå o lägga sig nu då... haft en kämpig helg med de två "underbara"barnen som verkligen lyssnat och förstått sina föräldrar och gjort precis det vi bett dom om (ironin*)
Är så man längtar till jobbet när man är med om sådana helger. Kanske låter hemskt men jag är ärlig.... Lugnare på mitt stressiga jobb än hemma just nu. Men men, ibland ärdet ju roligare hemma med=)
Ta hand om Er och kör försiktigt, snart kommer väl kylan och då smiter ju halkan in på ett bananskal med =/