Sjukskriven...

har jag varit några dagar nu... 
 
Tieze sjukdom tror jag det heter... på svenska blir det Bröstbensinflammation...
 
Förklaring från 1177.se:

Morbus Tietze eller Tietzes syndrom. Det är fina ord. Morbus betyder helt enkelt sjukdom och syndrom betyder samling av symtom. Tietze var den personen som beskrev tillståndet och därför fick ge namn åt det. Det kallas ibland också kostokondrit vilket betyder inflammation i revben och brosk. Det senare namnet säger mycket bra vad det är, en inflammation i leden där revbenet är fäst på bröstbenet.

Smärtorna sitter oftast intill bröstbenet, och kan vara intensiva när man vänder sig i sängen på natten, hostar, andas djupt eller lyfter föremål. Diagnosen ställs då läkaren gör en vanlig kroppsundersökning och grundas på just den typiska förekomsten av rörelse- och andningssmärta över ett eller flera revbensbrosk med samtidig tryckömhet.

Orsaken till åkomman känner man inte till. Vissa menar att ett slag eller kraftig stöt mot bröstkorgen, en virusinfektion eller en kraftig hosta kan vara orsaker. Tietzes syndrom är ofarligt och smärtorna avtar vanligen gradvis av sig själva inom ett halvt till ett år. Under tiden kan man lindra smärtorna genom att undvika de rörelser som förstärker smärtorna. Vissa tycker det hjälper att lägga kuddar under armarna på natten för att föra dem närmare bröstkorgen och på så vis avlasta revbenen. En varm eller kall duk över det ömma området kan också lindra.

Man kan också pröva inflammationsdämpande medicin varav de flesta är receptbelagda. Det du möjligen kan pröva, som är receptfritt, är Ipren. Den bästa behandlingen brukar vara att veta vad det är och att det är ofarligt. Det är inte ovanligt att många oroat sig för hjärtsjukdom före läkarbesöket.

 

 

Mindre roligt.... Men i dag fick jag nog o ringde vårdcentralen igen... Hon rekomenderade jourvårdcentralen Öst (i Hageby) för där finns rehab tydligen... Åke dit på dorp in o tog näst sista nummerlappen för dagens drop in och satte mig.

Fick träffa en bra sjukgymnast så nu är vi igång. Ska träna på vissa saker och ska tillbaka om en vecka...

 

 

Ta hand om er. Nu ska jag snart till älsklingen!! <3


Bröllopsfotograf

var jag när mina fina vänner gifte sig den 19/1.. redigerar o kollar över allt för fullt denna vecka när kidsen är hos pappan för sen blir de 3 veckor i rad som älsklingarna får bo här!! Lycka!!!
 
Hade velat visa en bild från bröllopsfotograferingen men vill kolla att det är ok med brudparet först. 
 
Så jag ger er istället en himla mysig syskonbild på mina fina döttrar =)

Älskade Underbara Barn

Cornelia
 
 
Underbart härliga Cornelia. 5½ år.

Soffa till salu!


I gång igen!

O ska verkligen försöka hålla mig igång med. Inte kommit igång med skrivandet men det kommer.
 
Vart hemma i dag pga nån konstig bacill och så känner jag av bröstbensinflammationen till följd av denna bacill.
Var till apoteket förut, härligt ställe o bränna pengar på för övrigt... 
 
 
En bilresa i 3 min och apoteksbesök ca 10 minuter o när jag stod därinne svettades jag som en tok... o till råga på allt kom jag på att jag har tvättstugen idag... Har inte tvättstugan varje vecka då jag priooriterar barnen de veckor som barnen bor här, men idag hade jag helst sluppit springa upp o ner i trapporna. 
 
Älsklingen kommer om en stund o piggar upp mig lite iallafall... 
 
Ta hand om er!! <3
 

Älskade Underbara Barn

Nathalie
 
 
Underbart härliga Nathalie. 3 år o 5 månader exakt idag =)
 
 
 

Förtydligande....

Barnen bor ju alltså varannan vecka hos mig o varannan hos pappan, så de e absolut inte för gått. Skrev visst att kidsen bor hos pappan from. idag, men det handlar alltså om en vecka framåt sen får jag mina älskade barn hos mig igen :p

Kidsen

bor hos pappan from. idag... Blir alltid tomt då... Tur jag har kärleken o katterna när ensamheten o saknaden kryper sig på.
 
 
Idag visar jag en bild på kidsen istället för egot igår =P 
 
Hoppas ni får en fin måndag!!

Svackor i bloggandet

Händer lite för mycket i livet för att jag ska "orka" lägga tid vid datorn... 
 
Tänkte i allafall satsa på en om dagen, men vissa gånger kanske de uteblir med... 
Ville inte ha massa Måsten i mitt liv då jag är riktigt lycklig som det är i dag.
Barn o Kärlek är mitt Liv.
 
Mina döttrar o min pojkvän ger mig massa energi och att sitta vid datorn är inte min prio. 
 
Hoppas ni har överseende med detta och de flesta som läser min blogg är säkert vän med mig på fejjan med antar jag. 
 
 
Önskar er en underbar vecka!
 
En egobild bjuder jag på i dag... sällan jag är nöjd med foton på mig själv men var på Modellfabriken för 2 veckor sedan o då jäklar.... Massa fina bilder på mig, barnen och min mamma =)