Amningsbh

Så trött på mammakläderna som finns att köpa. Ser ut o va gjorda av mormors gardiner eller bara tråkiga o fula. Ibland har man tur o hittar nått snyggt, men idag va ingen sån dag... 

Hihi. 

Skulle köpa en amningsbh idag tänkte vi då vi hade en rabattkupong som gick ut i dag. Hittade en riktigt fin i spets på H&M men man blir ju så osäker på vilken storlek man kommer behöva. Mathias bad en i personalen om hjälp o hon tittade o funderade lite o sa att hon skulle hämta en kollega som själv fått barn. Strax därefter kom en kvinna o knacka på o sa att hon skulle komma in till mig så hon kunde hjälpa mig. 

Hon va jättetrevlig o väldigt hjälpsam, men hon sa -frågan är ju hur mycket mer byst du får innan för de e väl inte så långt kvar. 

Haha, både jag o Mathias började skratta o sa lugnt att de va typ 8 veckor kvar o att de e två där inne. 

Kvinnan tappade hakan o bad om ursäkt o kunde inte riktigt sluta titta vilket hon bad om ursäkt för flera gånger. 

Kan inte låta bli o tycka det är småkul o chocka människor. 

Detta kan vara min sista graviditet o jag vill njuta utav det. Vet att magen är gigantisk o inte ännu färdigväxt. O att de ser kul ut med "bara" mage. Så varför inte låta folk prata eller känna på den. Om jag är stolt över den så :) 

Älskar att vara gravid. Tungt o jävligt må det va, men att få känna hur dom rör sig. Känna hur dom kämpar för att göra sig plats. Känna hur dom växer o blir starkare o starkare. Älskar det!! O älskar dom!! 
Är så galet nyfiken på dom men måtte dom stanna i magen några veckor till. 

Imorrn ska vi se om mina sammandragningar påverkat kroppen något eller om vi kan koppla av o låta kroppen fortsätta öva i form av sammandragningarna. 

Ta hand om er!! 

Förlossning

Åkte vi till igår kväll pga kraftiga o ihållande sammandragningar. 

Låg i ctg o blev undersökt o fick sedan själv välja om jag ville ligga kvar för observation eller åka hem. Fick en bricanyl som skulle lugna ner sammandragningarna o åkte hem. 

Pojken har lagt sig med huvudet neråt o på fredag fick vi en ny tid för kontroll igen just pga sammandragningarna. 

Orolig blir man ju när de trots vilan inte ger sig. 

Hade ju ett "äventyr" inplanerat på morgonen idag o de gick kanonbra o alla va jättetrevliga. 

Har sedan vi kom hem knappt rört mig ur soffan då jag inte vill att tvillingarna ska komma för tidigt. Lite tröttsamt men måste lyssna till kroppen. 

Ta hand om er!!

Från två till fyra barn...

Känns rätt overkligt fortfarande... 
 
Så mysigt att känna de små röra sig där inne, hela tiden.
 
Har tyvärr fått rätt mycket sammandragningar just nu o de e ju inte skönt direkt.
 
Förra veckan var jag ju hemma med en vattkopps-Nathalie o de innebar ju inte vila direkt.
 
Idag har jag suttit/ legat i soffan hela dagen, men ändå haft mycket sammangdragningar.
 
Det gör ju inte ont ont, men obekvämt liksom.
 
 
Ikväll ska vi hämta hem bebisarnas säng och jag ser fram imot att få göra iordning.
Packade BB väskan i går för nu vet vi ju faktiskt inte alls när det sätter igång. 
Med tvillingar är ju risken väldigt stor att dom kommer tidigare, men hur tidigt är det ju ingen som vet så varför inte göra allt man kan för att slippa stress när det väl sätter fart. 
 
Cornelia tog ju ca 12 timmar på sog att komma ut från första känning, och Nathalie tog ju bara 4 ½ timma.
 
Så underbart o ofattbart att de små snart är här!! Nu får dom ju mer än gärna ligga kvar några veckor till , för än så länge är dom ju inte så kartiga i storlek.
 
Mina älskade barn:
 
Cornelia Maria Charlotte
 
 
Nathalie Astrid Jane
 
 
 
Flicka
 
 
Pojke
 
 
 
Älskar Er alla så himla mycket.
 
Tack för att Ni valde mig som Er mamma 
 
 
 
 

Fotofabriken

Har jag mycket att tacka för. 
 
Dom erbjöd mig jobb precis när jag behövde det och nu när jag intelängre klarar av att jobba är jag ändå alltid välkommen in på fika o pratstund och jag knner mig alltid som hemma där.
 
Har jobbat där i flera år tidigare, men pga omstrukturering årsskiftet 08-09 så fick jag söka mig vidare. 
 
 
När jag nu i höstas inte längre klarade av mitt jobb på ett lager så hörde dessa underbara människor av sig och fixade fram en tjänst åt mig.
 
 
Nu har vi varit och fotograferat magen o fått den förevigad.
 
Jag rekomenderar verkligen alla starkt att göra detta, Jag gjorde det första gången 07 när jag väntade Cornelia och återkom givetvis 09 med Nathalie i magen och jag har de bilder uppe i ramar. 
 
Jag saknar min mage när jag inte har den, och gnäller lite över den när den är stor, men att ha bilder ifrån det är ovärdeligt.
 
Plus att om man vill så boka ännu en tid då bebisen är nyfödd!! Denna tid kommer aldrig tillbaka och visst att man kan ta fina bilder hemma, men gå till en atelje och ta riktigt bra bilder med, nån gång... Så värt!
 
 
Nu har just Fotofabriken en drive:
 
www.fotofabriken.se
 
 
 
Nu när jag väntar tvillingar valde vi en väldigt tidig tid, men ett tips är ju att boka några veckor innan bf då vissa bebisar har bråttom ut. =) 
 
 
Jag kommer lägga ut ett urval av våra gravibilder här inom kort =) 
 
 
Ta hand om er!

Bröllopsmässan

Nu finns massa bilder från årets bröllopsmässa :) 
 
http://brollopsproffs.se/brollopsproffs.se/Fotogalleri/Sidor/Brollopsmassan_2014.html

Vattkoppor, uppdatering

Hon är så duktig min lilla kämpe. Hon har haft kopporna i en vecka o nu är skiten över. Massa små skorpor så klart, men nu är de inget som kliar eller är till besvär. 

Hon ser ut som en prickig korv o rätt mycket i ansiktet men nu är hon smittfri. 

I eftermiddag kommer barnens pappa o hämtar dom för en vecka där o de känns lika vemodigt som vanligt. Trots att jag knappt fått vila nått extra under föregående vecka så känns de trist. 

Denna vecka är de inga möten inbokade, däremot är de fullt nästa vecka :) bm o tul osv. 

De e väldigt livat i magen nu. Framförallt flickan är väldigt livlig o aktiv. O stark. 

En kvinna fick sina tvillingar med akut ks i helgen... Hennes va beräknade att komma den 18 maj... Känns så konstigt på nått sätt... Det skulle liksom kunna sätta igång redan nu.... Är inte redo än o inte bebisarna heller, men det skulle kunna.... 

Men nä, jag ska vara gravid i minst 5-6 v till. V 36-38 känns lagom. 

Just nu mår jag ju väldigt bra, även om det är otroligt tungt o de e väääldigt långt ner till golvet. Myser av att känna de små sprattla o sparka. Hoppas innerligt att pojken lagt sig rätt nu till nästa vecka så jag får en ärlig chans att föda dom vaginalt. För ligger han fel så blir det istället planerat kejsarsnitt o de ser jag helst att man får slippa. 

Ta hand om er o ha en bra vecka!! 

Vecka 29 :)

Veckorna de går. Tycker faktiskt de går rätt fort o just nu relativt krämpfritt. 

Astrött, öm i rygg o fogar osv men ändå knappt inget värt o klaga på. 

Va nog inställd på att må mycket sämre nu. Dock rätt mycket sammandragningar o de krävs inte mycket för å få de. 

Hade en underbar vän med döttrar på besök idag o plockade lite innan o tog o diska av de få kastruller som blitt använda de senaste dagarna. Men de räckte visst för nu är de sammandragning på sammandragning. 

Tack för en underbart mysig dag vännen!! Du är så härlig!! O dina barn med! Känns som igår. vi umgicks. Tur vi vet vart vi finns i alla lägen. 


Bidde ju inget Disney on ice heller då. Nathalie är så himla mycket bättre o typ 98% av vattkopporna har läkt men tordes inte ändå. 

Sitter nu istället med en alkoholfri briska o kopplar av i soffan med mina sammandragningar medan mina små hjärtan ser på Amigo o stora hjärtat fixar hemmagjord pizza. 

Ny vecka som sagt o egentligen inget speciellt med denna vecka. Inga möten med läkare, bm eller ul. Men de e full fart där inne sp jag känner mig lugn o tänker att dom mår väldigt bra där inne. Vågar man...

Hoppas att de vänt nu... 

Hon sov hela natten i sin säng o har knappt gnällt nått idag. De börjar bli skorpor utav allihop så jag hoppas innerligt att de va värsta dagen igår. 

Så himla trist tajming då vi hade planerat o gå på Disney on ice imorgon kväll, men nu tror jag inte det går. Tur vi inte hade talat om det för tjejerna! 

Snön föll inatt igen. Ingen höjdare då det bara är blask nu. Rätt onödigt kan jag tycka. Det får va antingen eller liksom. 

Busarna i magen är livliga som bara den nu. Vet inte om de börjar bli så trångt åt dom nu så dom tröttnat men dom får allt hålla sig där inne typ 8 veckor till. 

Längtar efter dom o har smått börjat fundera på vad som ska med när det är dags. 

Ta hand om er! 

Ego ;)

Foto: Fotofabriken 


Jobbig dag

Nathalie är prickig som bara den nu. Kliar överallt på henne o dessa för*annade vattkoppor är över hela henne. Hatar denna sjukdom. Helt onödig... Men hon är tapper. Talar om för henne att om en vecka är eländet över o just detta kommer aldrig drabba henne igen. De känns som hon lugnar sig lite med dom orden. 

Sjukt trött efter en kass natt o lång dag... Sovdags strax... O ny dag imorrn igen. Förhoppningsvis börjar de lugna sig lite så hon kan koppla av igen. 

Ta hand om er!! 

Bilder från bröllopsmässan

Vattkoppor ...

Har min yngsta dotter åkt på nu. 

Hon är så mysig o lugn men är för frisk för att "bara" vara hemma. Hon vill till Kolmården, busfabriken, badhuset o leka med kompisar. 

Hon blir prickigare o prickigare, men vid gott mod än så länge. Fast hon helst vill åka nånstans. 

Är glad så länge skiten inte kliar för henne, för de e ju hemskt. 

Minns när jag hade vattkoppor då jag gick i trean då om jag inte minns fel. Blä usch o fy. 

Skönt när dom får det i ung ålder, men vidrigt ändå. Så en vecka eller vad de nu tar o läka nu. 

Ta hand om er!! 

Söndag... Snart måndag :)

Ser så fram emot imorrn!! 

Får hem mina älskade barn!!! 

Å så ska jag träffa läkaren på mvc med. Osäker på varför men nått vettigt vill han säkert. 

Har haft en underbar helg mestadels i mauritzberg hos svärmor o svärfar. Otroligt mysigt o otroligt god mat både igår o idag. 

Mathias hjälpte till o röja lite med sin pappa medan jag o svärmor tog en promenad till kossera. Skuttade så glatt i hagen så. 

Hur har er helg varit? 

<3<3<3<3<3<3<3<3

 

2,3

Hihi. Tanken slog mig förut att jag har 2,3 kg bebis i magen.... Galet ju... 

Sen är de ju fördelat på två små, men ändå. 

Har tvättstugan ikväll o nu är de bebisarnas kläder som snurrar runt :) snart dags o va förberedd utifall att... 

Tror visserligen överläkaren hade rätt idag då hon sa att dom mår bra där inne så dom lär nog inte vilja komma ut inte. 

Våra älskade bebisar. 


TulFlickan väger 1159 gram o pojken 1164 gram. Underbart!! 

Ska dit om en månad igen o se vad de små väger då, men just nu är de en perfekt vikt med 10 % plus från kurvan :) Lycka. 

Allt såg finfint ut o överläkaren tyckte allt verkade kanon o att dom verkar trivas bra där inne. Nu kan man pusta ut en stund igen. 

Puss 

Vem behöver sömn...

Ligger här nu igen... Försöker sova... 

Busarna sprattlar o sparkar. Näsan är täppt. Halsbränna från hell. Rastlös. Trött. 

Bra kombo va? 

Igår natt sov jag väldigt dåligt o ikväll kommer jag inte ens till ro. 

Bara bra på ett sätt för när bebisarna kommit lär man ju inte få massa sömn heller direkt. 

Tul imorrn. Kanske därför jag inte kan somna. Nervös... 

Sex and the city är på tvn... En stund till. Måste somna snart. Är ju trött. 

Sov så gott där ute. 

Restaurangbesök

Blev de igår. La Uva. 

Mathias gamla kollegor är på kurs i stan så vi gick ut o åt med dom. Himla trevligt gäng. 

Blev på bättre humör men saknaden är stor. 

I morgon ska jag få se dom små i magen igen med så man har nått kul o se fram imot. 

Första tillväxtultrat. 
Fick ju veta hur stora de va när vi gjorde 3D ultrat men nu är på sjukan. 

Fick reda på att jag vann en tävling på bröllopsmässan med :) gratis klippning på hårkällaren i Norrköping :) wiiee!! Jag som sällan/aldrig vinner nått :) 

Ta hand om er!! 

Pigga.... Näe


Inte direkt faktiskt. 


Jobbiga måndag...

Hatar varannan måndag. Hatar. 

De dröjer en hel vecka tills jag får hålla om mina älskade döttrar igen. Hatart. 

En hel vecka tills jag får känna mig hel igen. Hatart. 

En hel vecka tills jag får höra mina älskade barn igen. Hatart. 


Jag ångrar inte min skilsmässa för där å då va jag inte lycklig o kär. Men jag hatar att inte ha mina barn hos mig varje dag. 

Varannan måndag hatar jag innerligt. O varannan måndag är jag som ett barn på julafton. Ivrig att få hem mina älskade barn. 

Känns som en evighet till nästa måndag. Usch för varannan måndag... 


Lördag, os, badhus, tänder.

Barnen har varit lite sisådär på att sova hela nätter i sina egna sängar. Kan va så att mamman tyckt om närheten o inte direkt sagt ifrån också. ;) 
Men nu ska de till två små knoddar till i familjen så nu för allas skull försöker vi få dom att sova i egen säng hela natten o har ett belöningssystem i form av stjärnor o vi har hela tiden sagt att de blir små belöningar under tidens gång. 

Det funkar jättebra!! Är så stolt över dom!! Nathalie har inte kommit in en enda natt o Cornelia bara en. Så idag fick dom välja vad vi skulle göra. Ett tag va de busfabriken som stod på schemat, men sen kom dom på badhuset. Så dit far vi idag. 
Så fick vi med underbara vänner med så nu blir de nog ännu roligare för tjejerna. 


O en annan rolig sak... 
Cornelia tappade sin femte tand idag!!! Hon är så otroligt duktig så vid frukosten sa hon - jag går på toa o kollar min lösa tand. Några minuter senare kommer hon glad ut o säger att hon håller tanden i handen. 

Så nu har hon en stor glugg uppe :) 

Os började ju igår... Kul för sportintresserade. Mig bekommer de inget särskiljt men nu är en tv igång med Bolibompa o en tv med os :)

Ta hand om er o ha en underbar helg!!

O om nån läser om en sedd flodhäst på Norrköpings badhus så vet ni att de bara va mig dom såg ;) gah för bikini nu... Men de bjuder jag på, för barnens skull. 

Vecka 27 :)


Tiden går så fort. Krämpor o tungt men vad är väl de. 
Väntar ju två små guldklimpar. 
Lyckans vi. 

Tjejerna är så underbara o pratar ofta om bebisarna o att dom längtar efter dom. 

Är rätt noga med o tala om att de e rätt jobbigt i början då bebisar skriker o vill ha mat, byta blöja, kräks, o mer där till. Men att de ändå kommer vara mysigt. Bara så dom inte tror att allt är perfekt o underbart. 

Det säger dom inte gör något utan dom längtar ändå. 

När vi nu om kvällarna säger god natt får jag en bamsekram o jättepuss, o sen får magen detsamma. Ikväll fick bäsarna en varsin puss av Cornelia o de kändes så underbart. Dom kommer bli världens bästa systrar. 

Så stolt över mina barn. 

Härlig dag

Gick jättebra i dag hos bm o allt såg bra ut. Snart uppe på min högsta vikt någonsin... Känns lite sisådär, men hoppas kunna gå ner det sen när man ska jaga runt efter fyra barn ;) 

Barnen skötte sig bra o fick höra sina syskons hjärtslag. Mysigt varje gång. 

Ska fortsätta med en niferex om dagen o de känns ok. Dock påverkas ju magen lite :/ 

Varit full fart i magen hela dagen idag. Så alla som pratar om att synka tvillingar, gör dom inte det i magen? Vaknar han så väcker han henne med sparkar o vaknar hon så väcker hon honom... Men mysigt e de o precis som mina tidigare graviditeter så känns bebisen/bebisarna väldigt tydligt även utifrån. Underbart men ömt ;p 

Ta hand om er ! 

Bm

Står på schemat o idag får barnen följa med. Spännande för både stor o liten :)

Ha en bra dag. Kram 

Mina älskade barn

Ska jag snart hämta hem. 
Varannan måndag mår jag dåligt o varannan måndag är jag nästan rastlös då jag väntar in att klockan ska bli dags att hämta mina döttrar. 

Åh vad man saknar dom när dom inte är här. Blir hel när dom är här med oss. 

Så snart kan jag pusta ut igen. 

Mina busfrön senast vi var på tropikariet.  

Februari / vabruari

En spännande månad vi går in i. Men också en något kortare o vad gör väl det i väntans tider. 

Sååå många som fått sina små godingar i en fb grupp jag är med i så nu längtar man ju ännu mer. 

Igår föddes två små i v 28.... Dit har vi bara två veckor. Vill absolut inte att dom ska komma då, men det finns många barn som är födda däromkring. Galet små men kämpar. 

Ska träffa bm på onsdag o sen på tul den 12 feb. Ser fram imot o få veta hur dom växt sen 3D ultrat. 

I helgen ska vi fira min fina lillebror som blir ett år äldre den 4/2. 
Blir fika o sen restaurangbesök så de blir trevligt. 

Snön har slutat falla men dom hade nog rätt igår när dom sa att de skulle komma en dm till. Fint med snö, bara den inte stannar för länge. 

Ta hand om er!! 


Tjuvtitt från gravidfotografering. 
Foto: Fotofabriken, Norrköping