5 år tillsammans

har jag och Daniel firat idag...

hade tänkt att gjort ett kollage över allt vi hunnit med, men just det hann jag aldrig med *ler*

Älskar min Daniel. 5 underbara år fulla med kärlek, lycka, resor och vår älskade lilla Cornelia är ett stark bevis på vår kärlek till varann.

Min babe, min älskling, min plutt... Daniel Grentzelius


Kroatien 04


Sommaren 05



Egypten 05


Egypten 06


Kroatien 06


Brasilien 07


En liten familj juni 07


En prinsessa på julafton 07


Italien 08

Och detta är bara ett urval av allt vi gjort... förstå vad mycket vi kommer hinna göra innan vi blir gamla älskling.

Hoppas ni haft en underbar lördag, vi spenderade den delvis på Busfabriken och sen käkade vi plankstek med goda vänner.

God natt allihopa!

Öroninflammation...

fick vi raka besked om idag hos läkarn....


Ringde i morse men lyckades inte få tag i dom då dom har ett f**kat system där man ska trycka 1 för att komma till bvc, tryck 2 för att komma till distriktssköterska osv.... Provade alla möjliga varianter men fick inte kontakt med någon människa på de där bygget. Urkasst.

Provade dessutom att hänga kvar i luren som telefonsvararn sa att man kunde göra med det va ingen som svara då heller. Pissigt när Cornelia's feber höll i sig inatt med och dessutom vaknar med 39 graders feber!!


Efter mycket om och men så svarade nån människa och det mottagande jag fick önskar jag inte ens mina fiender när det gäller deras barn *ler* Ni fattar hur ja menar tror jag...

Arrogant och otrevlig till tusen... typiskt nog har jag ingen aning om va människan hette för då hade jag vela ta ett snack med hennes chef om hennes beteende. Idiot.

Idioten sa -Nja, de e säkert ingen fara för feber även hög feber är väldigt vanligt bland så små barn. Har hon bara kissat som hon ska och hon varken tar sig för öron eller hals så blir hon nog bra utan en läkarkoll.

Jag svarade - Men hon vill inte att jag ska ta på hennes öron och det brukar hon typ somna till så hon e sig inte riktigt lik.

Idioten sa- Men det är nog ingen fara ska du se, men läkarn har inte tid idag i allafall.

Jag svarade - Men vi kan komma imorrn istället för jag vill veta att det inte är något värre än feber.

Idioten sa- Ja men alltså.... ehhh.... nja.... Jo vi har en tid imorrn kl 10.40 om det passar.

Jag svarade- Ja, då får vi ta den för vi är ju hemma iallafall så det passar.


Vi la på och jag va riktigt arg och ledsen för jag hade varken fått svar eller hjälp utav människan.

Ringde vår BVC sköterska som jag är helnöjd med istället. Hon va dock upptagen men ringde upp efter bara typ 20 minuter. Den människan är såååå go! Jonna på skarptorps BVC. underbar.

Hon förstod att jag menade allvar och att jag va orolig för Cornelias skull. Hon sa - Men det är ju själklart att ni ska träffa en läkare idag. Har hon haft feber så är hon väl väldigt medtagen vid det här laget.

Och det kan man ju lugnt säg att hon e... Sov 2½ timma på förmiddagen, åt ingen lunch och höll på att somna på väg till läkarn kl 13.45...

Men iallafall. Hon sa att hon skulle kolla om inte en av läkarna på skarptorp kunde klämma in oss under dagen, annars skulle hon ringa hageby vc istället för vi skulle absolut inte behöva stå ut en orolig natt till...

Som sagt var, underbar människa!   Hon återkom redan efter 20 minuter och meddelade att vi fått en akuttid hos en läkare på skarptorp kl 13.45. Tack snälla för det säger jag bara!


Vi åkte dit och cornelia höll som sagt på att somna under den ca 10 minuter långa bilfärd. Genomsvett och jättetrött tog jag ut henne ur bilen och klev in. När vi väl komin till läkarn tror jag han kände min oro och att min dotter inte va sig lik så han kollade hennes öron direkt. Hennes högra öra var "allvarligt " drabbad av öroninflammation och vänstra såg något bättre ut men han tyckte det va jättebra att vi kom redan idag.

Jag höll då på att börja tjuta och kände mig som sämsta mamman nånsin då jag inte märkt nått tidigare...
Men han tröstade mig med att säga att det ibland inte märks på barnen utan dom leker på som vanligt så det är inte mammans eller pappans fel att det går så långt som det gjort.

Sen undrade han om han skulle ta några tester och skicka till labb, vilket innebär att cornelia inte får medicin förrän om några dagar, eller om vi skulle sätta in en kur direkt utifrån hans "diagnos".

Jag är inte den som övermedicinerar mitt barn, men kan hon få hjälp direkt så tar jag den !!

Sagt o gjort så åkte vi sen till apoteket och hämtade pencillin som hon ska få i sig 5-10 dagar framåt nu... Underbar läkare med förresten, en helt ny kille men verkligen toppen.

Cornelia hann o somna på vägen till apoteket, och när jag tog ut henne vaknade hon och va inte på sitt bästa humör direkt. Hämtade medicin och satte henne i bilden igen och jag vetetusan om jag hann å starta bilen innan hon sov igen.... stackars lilla barn!!!

Hon har nu fått i sig första dosen medicin och ligger utslagen i pyjamas i soffan....

Oj vad jag skulle göra allt för att kunna trolla bort den smärta hon måste ha... och så trött hon måste va efter 39-40 graders feber i 5 dygn!

Mamma älskar dig Cornelia..... förlåt

Sjukstuga

i förra veckan va vi genomförkylda hela familjen så i torsdags var danne hemma med Cornelia och jag jobbade halvdag pga några visningar som inte gick att boka om. Men jag va hamma igen runt lunch och tog det väldigt lugnt både fredag lördag o söndag.... sen jobbade vi en vecka och allt flöt på rätt bra... fram till fredag då Cornelia va lite tröttare än vanligt men jag tänkte att det bara va om hon sovit oroligt för hon drömmer rätt mycket just nu märker vi...
Så jag åkte till dagis och vinkade till min älskade unge som glatt vinkade tillbaka och vände sig snabbtr om för att se va de andra barnen gjorde.... mysunge så duktig!
Jobbade hela fredagen och åkte i från jobbet runt 15.10 för att hämta pluttan... Hon va sig inte riktigt lik utan va lite gnällig och trött fastän fröknarna sa att hon sovit 2 (!!) timmar. Men vi hade bestämt med mamma och pappa att jag o cornelia skulle dit en stund på kvällen och jag tänkte att det säkert va tänderna som retades lite med henne..... hon har 4 st stooora kindtänder på väg och dom har bråkat i typ 3 veckor nu.

Men väl där va hon gnällig och trött så eftersom jag ännu inte lyckats sluta amma helt så fick hon snutta lite, och somnar som en stock och känns brännhet.

Vi blev inte långvariga hos mamma och pappa men hon fick sova färdigt iallafall så jag slapp bråka med henne.

När vi kom hem tog vi tempen och den visade typ 39 om jag inte minns fel.... men hon somnade och verkade inte medtagen direkt så vi gav henne ingen medicin utan lät kroppen göra sitt...
Så på lördagsmorgon verkade hon frisk och pigg så det va väl bara tänderna som sagt....

Men på kvällen blev hon jättedålig.... va uppe på 39,8 och då ringde vi sjukvårdsrådgivningen och dom hjälpte oss med hur man skulle göra och sa att det är viktigt att hon inte har för mycket på sig... helst bara blöja men jag har inte hjärta att låta min dotter ligga så bar med ett fönster öppet för man vet ju själv hur frusen man är med feber i kroppen ju!

Men hon låg i pyjamas intill mig så det gick bra. Och hon sov rätt bra ändå, men lite oroligt....
Så har det nu varit de 4 dagar som varit.... morgon och förmiddag är hon pigg o glad och runt 15- tiden blir hon varm och sen varmare och varmare..... Nu innan vi gav henne en alvedon hade hon 39,8 igen!

På sjukvårdsrådgivningen sa dom att det troligtvis är 3dagarfeber... men dag 4 då??? Finns det 4dagarsfeber med eller ska jag ringa bvc imorrn och be om en tid???!


Så svårt när det är första barnet och första rejäla feberomgången liksom....

Tack o lov för dig Johanna! och tack o lov för 1177! *ler*

Nä, nu ska jag ut och mysa med varma tjejen i soffan.
Ta hand om er! Puss & Kram

Skor...


Bröllop 080705


Tatuering

jupp... I fredags kl 14 befanns sig Danne på Lucky 7 för att gadda sig igen... Blev verkligen vackert och tufft på samma gång *ler* Jag är supernöjd med den och tror att den bara blir finare. Nu är den ju färsk och lite bubblig av sårbildningen som blivit, men om ca 10 dagar tror jag den är perfekt.
Så stolt över min Daniel, inte en grimas gjorde han fastän nyckelbenet ska göra ont... Men han skrattade istället för det kittlade *ler* Tokstolle.




Tatueringens placering på vänster bröst.

Trodde inte riktigt på det när han nämde vart han skulle ha den, men nu när den sitter där är jag så nöjd. Enda nackdelen är ju att han knappt kan hålla Cornelia nu för hon ska ju självklart komma åt och ta/slå/nypa honom just där... Men om några dagar har det ju läkt oh då blir det lättare igen!

Igår hade vi barnvakt igen. Kräftskiva hos vännerna i Lagerlunda. Blev kanonlyckat. Roligt folk och härlig stämmning. Sjöng en hel del snapsvisor, men jag höll mig till vin för vår barnvakt, Cornelias mormor o morfar befann sg hemma hos oss och dom skulle sen ta sig hem till kättsätter. Så runt midnatt knallade vi från festen och tro det eller ej, jätteskönt ute. Dagens väder va ju katastrof, men när vi skulle hem va det underbart.

Och nr vi kom hem fick vi höra att Cornelia skött sig perfekt. Så stolt över vår lilla plutta.

Nä, nu ska jag faktisk göra mig i ordning för sängen... ny arbetsdag i morrn igen. Helgen bara sprang iväg.

God natt och ta hand om er!

Vi har det bra...

tror jag har satt mig vid datorn 4 gånger idag för att ätligen uppdatera min numera tråkiga blogg... Känner skuld för att inte skriva ofta men hittar varken tid eller ork för det.

Jag började jobba i måndags så nu går Cornelia från 7.30-15.30 på dagis. Går faktiskt himla bra, men hon är inte stor i maten tyvärr... Hoppas det blir bättre vartefter hon vänjer sig vid de andra barnen. Hon somnar numera på madrass i allafall och det känns kanon eftersom hon alltid varit svårsövd... testade ju sån där 5 minuters metod nån gång för länge sen, men hon skrev tills hon hulka så då la vi ner det... trist att behöva vagga henne eller åka en sväng med bilen ( =P ) Men va gör man inte för att få henne att sova liksom?! Men som sagt, dagis verkar få ordning på den biten med *ler*


Ja, jobba nämnde jag ju tidigare. Funkar faktiskt riktigt bra. Var sagt att jag skulle vara på Östsvenska foto där även kompisen Johanna jobbar men det verkar dröja nån vecka till för jag har fullt upp på Fotofabriken där jag jobbar ordinarie. Men jag är så glad att jag har en go chef som går med på 75 % och jag fick välja tider själv. Visserligen är det väl lag på att man får gå ner 25% men vissa chefer kanske inte uppskattar det direkt.

Vad har hänt mer sen sist gå... hm... Augustifest va de ju i stan... självklart var vi ute på det!! Hade kanonskoj. Träffade våra nya grannar som bara bor 3 minuter från oss numera.  Emelie och Isen som vi lärde känna vnär vi var gravida, i en sån där föräldragrupp på mvc... Dom fick en Alicia en månad innan vi fick Cornelia och det är superskoj att ha dom med.
Bara att dom kommer hit lite föööör ofta just nu *ler* Nävars, ni är alltid välkomna. Men det blir inte alltid god mat, de ska ni veta... *ler* Vi blev bjudna på Langos i söndags... vrålgott ju! Vi käkade såna just undre augustifesten och så kom Emelie på o kolla upp recept... så vi fixa allt från grund... eller Emelie i allafall... jag kavlade nog bara ut degen =P

           
     

Nä, nu ska jag gå upp o lägga mig och ladda inför sista arbetsdagen denna vecka... skönt å ha första veckan gjord. Lustigt vad man väjer sig med att gå hemma... hade gärna varit det ett tag till ,men nu är det skönt att komma igång igen.

Lärdag ska vi på kräftskiva igen... mumsigt värre. Älskar kräftor så de blir kanon. Å med " gamla kompisarna". Ska bli konson skoj. Mamma o pappa får va barnvakt för förra helgen va vi på bröllopsfest och då va Dannes mamma och styvpappa barnvakt... måste ju turas om lite. Och det kanske låter illa, men vi ha inte barnvakt varje helg! Bara så ni vet de *ler*

Ta hand om er.... hoppas det blir lite mer skrivande utav mig nu i höst för sommarna va ju katastrof!

Kram