En tävling till...

 

http://inredningsbloggen.wordpress.com/2010/02/17/tavling-vinn-en-canvastavla/


Tävling

”Jag tävlar om valfri väggdekor till ett värde av 200 kr från Paxlux hos Carolina – var med och tävla du också!”

Jag tävlar om denna väggdekor:

 

Va me du med vettja!


Nu har plogbilen åkt förbi....

sisådär 10 gånger för han hade ju en skopa framför dsig och tog med sig snön bort *ler* Smidigt som bara den så nu kan jag lätt ge mig ut med barnvagn igen *ler*


I dag vart en sjukdag här hemma. Cornelia va lite hes i går eftermiddag och hostade lite då å då, men hon har ju haft besvär med hostan ända sen förkylningen som härjade sist. Men jag tänkte väl inte mycket mer på det, men när kvällen led mot sitt slut i går syntes det på henne att hon inte va helt kry... Sant.... 38.9 i feber... Inget dagis idag men hon har varit sååå underbar ändå! Myst och lekt och hon fick för sig att man skulle prova måla med krita på diverse saker medan mamma fixa med något annat... Har nog aldrig suddat så mycket i hela mitt liv. MEn vi vart inte ens osams om det utan pratade lugnt om det.

Fönster, lära gå- vagn och golv vart lite klottrat.... men det är ju inte hela världen. Gick bort med trasa och suddgummi (förutom lite vid fönstret, på den här "spaken" man kan låsa för att ha lite öppet.... aaa, ni fattar kanske mitt svammel =P)

Har som sagt varit en mysig dag då jag trots allt fått lite egentid och fått lite gjort här hemma.


Tänkte svara på lite gamla kommentarer från er... händer ju för sällan men nu har jag fått en kommentar som jag gärna diskuterar lite. Men vem orkar tjafsa, vill bara lägga till en sak till mitt förra inlägg igentligen.


Era kommentarer:
Nu har jag fått svar ang blomkrukan, den är från Blomsterhuset, dvs fd Albano i Eneby. :-)

Skickar över en kram, jobbigt det lät. Hoppas att kommande dagarna går bra för er. Meja har börjat sova sämre hon med, jättesvårt o få henne somna än annat på en vagnpromenad. Går vi inte ut somnar hon inte förens hon är helt utmattad... Men du har ju dubbelt upp så det blir ju dubbelt så kämpigt...

Kram på er!

Tack snälla för svar ang krukan!! Ska ta mig dit nån dag! Vissa dagar är man ju bara föör trött.

 

Hej! Sömn är alltid ett stort problem me småttisar ;-) Man får passa på när dom somnar på kvällen,om de så innebär att gå o lägga sig halv åtta =) de har ja gjort... Funkar faktiskt! Hoppas ni får plogat snart!! KraM

Jag brukar alltid tajma in att vila lite när de små sover, men när dom turas om e de ju bara att bita ihop och då e ju inte tålamodet alltid det bästa.... och när man får veta att karln ska jobba över så jublar man ju inte direkt =)

Hej!
Kan väl inte vara så jobbigt att ta hand om två barn. Min tjej har inte sovit middag sen hon var två år min minsting sover max en timme per dag och mannen kommer aldrig hem innan 19. Jag ser inte att något är jobbigt med att sysselsätta barnen om dagarna bara en helt underbar vardag. Helt underbart att vara hemma. Njut av tiden, den är snart förbi.

Vet inte vem du är, men det verkar inte som du läst min blogg särkiljt länge då min dotter på 2½ är väldigt mammig och "klängig". Då jag älskar mina barn över allt annat och verkligen vill njuta av småbarnstiden låter jag henne gärna sitta på min arm om möjligheten finns. Men just denna dag som jag skrev om behövde dom båda mig om vart annat och några gånger krockade det också... Därav min trötthet. Min blogg har jag för att skriva av mig om min dag samt hur jag mår, behöver faktiskt inte höra hur enkelt det är för dig... Klart det är så enkelt för mig med vissa dagar, men just denna dag va jobbig som f*n. Jag är imponerad över att du orkar ta hand om två barn själv fram till 19, men jag är van att min man kommer hem runt 17 och gör han inte det är jag trött under kvällen. Nu ska han jobba borta mån-tors och jag kommer va trött, men det går. Vet inte om din mening va att låta lite spydig, men sådana kommentarer behöver jag faktiskt inte. Å jag ber om ursäkt om jag missförstått ditt inlägg, men det kändes lite smådrygt!

Kan tänka mig att det är lite körigt med två prinsessor!! Men du fixar det ju GALANT!! ;0)
Hoppas att allt är bra annars!!
KRAMAR!!

Tack vännen. Jag klarar dagarna vart efter dom kommer, men vissa är kämpigare och andra är lättare.

Tja....jag tar gärna kort på din Nathalie. :-) Men du är ju duktig själv på sånt, men du kanske bara vill vara snäll mot mig :-) Jag nappar på alla erbjudanden, behöver en liten "portfolio" som jag kan visa upp på bloggen så folk ser vad jag gör. Jag jobbar ju nu för tiden, så det får väl bli på helger kanske....

 

Ja, det var mest för din portfolio jag tänkte.... Plus att det alltid är kul med bilder som andra tar, på ett annat sätt än jag själv liksom. Vi kan väl höras när du känner att du har lite tid över då så får vi se när vi fotar... *ler*

 

 

Ni kanske förstod vilken kommentar jag ville svara mest på, men jag känner inte att jag behöver höra att det är lätt att vara småbarnsförälder för det tycker jag faktiskt inte alltid att det är. Men lyllo dig som känner så.

 

Överreagerar jag? Jag vet inte men jag är känslig och smådepp just nu.... fråga mig inte varför men mina hormoner har nog inte stabiliserats efter graviditet, amning, sluta amma (för tidigt känner jag), byte av p-piller m.m.

Mina älskade flickor!!

Ta hand om Er


Plogbilen lyser med sin frånvaro...

om ni såg bilderna i mitt förra inlägg så såg ni kanske att det inte va så bra skottat på våra gångbanor här hemma.... kan säga att dom fortfarande inte plogat och nyss föll snön igen.... inga mängder dock (än?) men ändå... Kommer man ta sig till dagis med vagn i morrn eller ska man ge med sig och köra lat-varianten och åka bil?

Ska ner till stan med en vän i morrn direkt efter dagislämning typ... velar fortfarande om vi ska ta spårvagn som vi bestämt eller om jag ska insistera på bil.... kostnadsmässigt går de nog jämt ut när man delar på parkeringskostnaden, för de kostar ju 40:- tur o retur med spårvagn... och så e vi 2 så 80:- som vi istället kan lägga på parkering... hmmm.... Dagens ilandsproblem liksom =)



I dag när vi vaknade visade termometern -25 (!!!) var inte beredd på det över huvudtaget.... Missat det totalt att det skulle bli så kallt IGEN!
Men men, tänkte att om jag o Nathalie gör oss i ordning lite smått och avvaktar tills Cornelia vaknar (somnade sent i går) och ser om hon vill gå bort till Öppna förskolan i allafall... kyla brukar inte hindra henne liksom.
Men när hon väl vaknat så ville hon hellre vara hemma och mysa. Skoj tänkte jag och gjorde en stor mysig frukost (Cornelia äter inte mycket på morgonen men jag ville lyxa till det lite)

Tänkte väl tidsmässigt att Cornelia somnar 12-13 nån gång och sover en timma eller två och så kommer danne hem vid 17 så det går nog kanon det här ( man blir ju trött i huvudet av en skrikande trotsig 2½ åring liksom)


Hmmm..... hade lite fel kan man säga.


Cornelia bet i hop så när Nathalie somnade vid 12 ville inte Cornelia sova.... Nathalie vaknade vid 13.30 och då hade Cornelia fortfarande inte somnat... hon va knappt trött...

Nathalie va lite grinig (tänder? aldrig grinig annars såvida hon inte är trött, hungrig eller vill ha ny blöja)

Jag va rätt trött runt 15 men tänkte jag gör ett försök och går upp med Cornelia och ser om hon somnar bättre där, för utan sömn mitt på dagen somnar hon runt 17-18 och vaknar mitt i natten och vill ner o leka liksom.... funkar inte för mig kan jag säga!


Det gick inget bra där heller för Nathalie ville INTE vara där uppe... varken ligga mysa eller stå i sängen så jag gav upp. Tänkte att Cornelia somnar när hon är tillräckligt trött.... 15.40 slocknade hon stenhårt... Nathalie höll igång och pratade och jollrade på sitt egna lilla vis, men Cornelia orkade liksom bara inte mer.

Sov 2 timmar, Nathalie somnade när Cornelia sovit 1½.... hmmm.... vila eller tömma diskmaskinen och sätta igång torktumlaren? Ja va gör man inte liksom.... Jag hade precis satt mig på soffan när Cornelia börjar vakna till.... 3 minuter senare somnade hon visserligen om, men då hörde jag Nathalie vakna till i stället... tog henne i famnen och fick henne att somna om på mitt bröst ( lyckas man vääääldigt sällan med) Somnade själv i soffan och sov 20 minuter! Underbart, de va nog det som gjorde min dag.


Tror Danne hann och ringa innan Cornelia somnat förresten!  Övertid väntade....

Visst tänkte jag han kommer till maten runt 18 istället... jo då, eller hur.... Strax efter 21 kom han hem stackarn.... första arbetsdagen sen semestern och han får va hemifrån i 14 timmar!! Lider med honom och ville inte beklaga mig över min halvt om halvt kaotiska dag, när hans säkert varit tusen gånger värre... jag har ju i allafall fått vara hemma, inne..... inte han.


Det jobbiga är nu att övertid väntar i morgon och ev onsdag också, och nästa vecka och några veckor framåt jobbar han borta mån-torsdag..... pissigt värre kan jag säga.... Hur ska man orka det då?! Visserligen får man ju passa in o söva Nathalie först och sen Cornelia, men ingen avlastning alls liksom.... får ringa våra föräldrar och se om dom kan komma hit lite då o då och göra mig sällskap med tjejerna.... eller åka iväg till dom kanske??!


Jaja, svammel svammel. Jag e ju som sagt rätt så himla trött nu då så jag beklagar ev många stavfel samt missade bokstäver hit o dit i inlägget.


Ta hand om er. Nu väntar sängen och John Blund!!
Natti natti!

Underbar dag...

 

 

 

 

 

 

 

Kallt men vackert


Bilderna finns...

på facebook nu!


Blogg.se måste jobba fram ett sätt att lägga in fler bilder snabbare... blir så irriterad på att ta en bild i taget när man vill visa typ 100 bilder ju!


http://www.facebook.com/album.php?aid=151641&id=650752739&saved#!/photo.php?pid=3645135&id=650752739


Så gå in o kolla där ni, risken är att ni måste vara inloggade och vara vän med mig.... men nån dag får jag väl lägga in dom här med då i så fall....




Trevlig helg!!
Kram

Nathalie sitter

under veckan i egypten lärde sig Nathalie att sitta själv... visserligen litar jag inte helt på hennes balans ännu, men hon sitter långa stunder nu.

Ska se om jag kan fånga det på bild under morgondagen, men jag tror jag har tagit nån bild under resan också.....




Ingen kul bild så kanske, men det är ju på bild i allafall.


I morrn blir det öppna förskolan, se om jag kan fota lite då kanske.


Bilder från resan är under redigering kommer under helgen... dagen i dag gick för fort för mig.

Cornelia hade pyjamasparty i dag på dagis för övrigt... Hade haft jätteskoj och dansat och käkat popcorn. Lycka för henne!!!


Hörs o syns

Hemma från Bröllopsresan

Har haft en underbar vecka i Hurgada och är lite lagom utvilad och har nu nya krafter för snön *ler*

Jag tänkte tanken nn gång under semestern att nu är det nog dags att gå upp och kolla en dator en stund, men dagarna har gått i ett och vi har haft så trevligt med alla nya människor vi träffat att jag aldrig känt för att gå ifrån liksom.

Vi har badat i havet och sett massa fiskar och delfiner, vi har badat och lekt  i poolen, ätit skaplig mat ( smakade inte så mycket och va rätt snarlik buffe varje dag smakmässigt )

Helt klart en toppen semester!!

Kommer skriva mer om resan så snart jag orkar, men idag la jag min tid på att packa upp och sen har eftermiddagen gått i gnällets tecken från Cornelias sida.... trött skulle jag tro efter allt hon varit med om sen förra tisdagen.


Flygresan dit gick kanon, Cornelia somnade typ 30 minuter innan vi landade, men det gick bra ändå


Barndisco hade dom varje kväll, dock med tyska instruktioner så Cornelia härmade rörelserna =)




Detta är ett urval från första dagen, fixar in mer bilder i morgon om jag orkar








Packar

idag är det packa som gäller för i morgon kväll åker vi till sthlm för övernattning innan Egypten kl 9 på tisdag morgon. Underbart!!

Snart ska vi ut till Daniels pappa på lite middag med så ja ska färdigställa packningen så gott de går nu.

Ta hand om er om jag inte skriver något i morgon, så får vi se hur det finns med datorer på hotellet på tisdag!!

Kram

Doppresenter 091212

bättre sent än aldrig eller vad säger ni....

Nu har jag blivit påmind 2 gånger ang doppresenter och det tackar jag för, man e ju vimsig i bland och har man en gång halkat efter i bilder och berättelser så är det lätt att det glöms bort eller skjuts framåt i tiden... men jag passar på en stund nu medan frukosten åker ner i magen.


TACK för clownklossarna Fam Gillberg Davidsson

TACK för muminkläderna Antonio, Monica, Oliver, Alexander o Jenny

TACK för den underbara personliga boken My o Kristian

TACK för bäddsetet från Lundmyrserien Andreas, Alma, Vega, Anna, Micke, Karin o Tomas o grabbarna

TACK för det fina halsbandet o armbandet med hjärtan Mia, Jocke, Stina, Emelie, Isen, Alicia o Isabel

TACK för Nallen och det fina halsbandet med en underbar fjäril i Erik, Ellie, Emil, Robin och hundarna *ler*

TACK för boklen om mina första år Lilljana, Peter, Nadja o Daniel.
Tack Nadja än en gång för att du ville vara min tärna

TACK för barnkammarboken samt pengar Gerd o Mats!

TACK för det fina halsbandet med månadssten i Rebecca, Marcus o Linnea

TACK för barnkammarboken Robin, Tanja, Nellie o Alva

TACK för gipsavgjutningen Joppe o Josefin

TACK för det underbara födelsedagståget Gittan o Per

TACK för Hattstugan bestick, tallrikar o pipmugg Gudfar o morbror Patrik o moster Lisa

TACK för den underbart söta o tuffa klänning från lundmyrserien Anna, Richard, Tilde o Victor

TACK för den underbart vackra pallen Rickard o Jill


Sedan TACKAR vi

Marko för den underbart rara snuttefilt Nathalie använder flitigt (valde att inte fota den just nu då den ska tvättas igen för 4 gången typ)

Kjell o Eva för pengar (ännu ej bestämt vad som ska införskaffas eller om de ska sparas till körkort *ler*)


Farfar Luigi för pengar (se ovan)

Astrid o Ingvar för pengar (se ovan)

Nobben, Patrik, Karin, Kerstin, Oma, Opa, Lillis, Tomas, Fredrik, Hobbe, Heinz, Eva, Jacob, Arne, Madde, My, Camilla, Isabelle, Gittan, Janne, Christopher, Tessan för de underbara SIA möblerna som kommer bli kanon i Nathalies rum en vacker dag!!!


Hoppas verkligen inte jag missade någon.

TACK SÅ MYCKET för allt och för att NI förgyllde vår dag!!!




Är det något mer Ni vill höra om eller se bilder från så skriv gärna en rad eller två så betar jag av listan vartefter jag hinner! Nu e de dags för Nathalie å få lite mat.


Ta hand om er!! KRAM





En sak till innan sängen...

Vill bara att ni ska veta att jag verkligen uppskattar alla era kommentarer!!

Kom på mig själv med att jag typ aldrig svarar eller säger tack!!!


Men det är så kul att ni följer med i vårt liv vilka ni nu än är, och jag är tacksam för alla som har tid att kommentera lite då och då, jag vet ju hur jag själv är... läser 15 bloggar/dag och kommenterar kanske 8 av dom....

Men man ska inte kommentera bara för sakens skull utan vilja något tycker jag.... eller ja, ni fattar nog va jag menar.


Tusen Tack!!!


BVC i dag...

var dags för spruta igen.... denna gång va de lite mer tårar med i bilden, men duktig som hon e grät hon inte nån längre stund utan de gick över rätt fort... Jonna hann inte ens få på plåstret innan hon slutat gråta... *ler*


Ny siffrorna nu är:
7660 gram och 65,6 cm lång.


Helt otroligt va fort de går för de små liven.... Inte kontigt att man känner att ryggen inte är bra alla dagar =P


Cornelias siffror vid 5 månader var:
7670 och 63,5 cm lång.... men hon har ju alltid varit lite kort o tjock *ler*




















så trött

förstår inte va de e med mig men inga krafter för något har jag idag... vissserligen bråkar magen lite med mig.... tror dock inte på maginfluensan för då hade de varit värre!

men jag skulle ha både städat o börjat packa idag, men ville inget hellre än att sova/vila.... Nathalie godtog dock inte dettta förslag, men lite vila fick jag i allafall.


Var hos doktorn med Cornelia igår... öroninflammation... förklarar varför febern kommer o går.... jättekul å få i henne 10 (!!) ml skitäcklig penicillin.... går väl an när vi är två, men morgon o lunch e jag ju själv... Fick i henne7½ i morse och 10 till slut i dag.... runt 14.30 efter dagis alltså.

Men lite överenergisk e hon så medicinen blir nog bra just nu tror jag =)

Imorrn e de bvc igen.... sista innan resan, början få lite resfeber tror jag... sist vi var iväg va de ju ingen välling eller sånt å tänka på... men nu e de både välling å ersättning.... spännande!
Men om en vecka är vi ju där *lycka*