20 dagar...

fatta... de e typ ingenting... man går ju gravid i 280 dagar och nu e vi nere på ynka 20 dagar... Ofattbart ju!

Längtar så efter dig nu Busen!!

Din pappa buffar och pussar på dig allt mer nu och du buffar tillbaka som att du längtar ut till riktiga pussar.

Cornelia har kramat mer på magen med nu så jag hoppas de snart är igång, men man vet ju aldrig, kan ju lika gärna dröja 5 veckor till om vi har otur.

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden. Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 31 aug 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet:
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

(Fakta från Familjeliv.se)
Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten.
Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln. Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

(fakta från Gravid.se)Kommentarer
Postat av: Jessica & Alva

Åhhhh herregud, den här graviditeten har gått jätte fort... lycka till nu, nu dröjer det inte länge verkar det som... Kram

2009-08-12 @ 10:17:53
Postat av: Jossan

Många många lycka-till-kramar nu på sista biten, snart har ni er efterlängtade buse hos er!! Tänk, vad fort tiden gått...! ;-)

2009-08-12 @ 17:28:23
URL: http://tiistla.blogg.se/
Postat av: Brossan

Hallå syster! jag hörde med supporten som meddelade 2e september ;) vad vinner j.. öhm han som har rätt bland alla gissningar? :)

2009-08-12 @ 18:57:26
Postat av: maria

hoppas den lilla vill komma ut snart, förstår att ni längtar nu. kramar och lycka till när det blir dags.

2009-08-12 @ 20:22:30
Postat av: maria

hoppas den lilla vill komma ut snart, förstår att ni längtar nu. kramar och lycka till när det blir dags.

2009-08-12 @ 20:22:48
Postat av: Vickan

Visst har de gått fort... Och nu när man e så nära kan man knappt förstå vad som gäller ler

Tack Jessica o Alva, vi e bra ivriga nu

Jossan - Ja nu e ju ni 4 i familjen så njut åt mig med de kommande dagarna tills vi har vår buse hos oss med ler

Brorsan - Vet inte vad som är priset ännu, men de blir nog något trevligt, men du vet väl att jag inte tänker låta busen ligga kvar i magen tills den 2 sept va?

Maria - Tack snälla... jo nu e vi ivriga på å få träffa busen.

2009-08-12 @ 23:16:52
URL: http://vickiz.blogg.se/
Postat av: Lotten

Ojoj!! Nu går de undan =) E inne o smyger lite då o då o kollar läget ;-) All lycka till er!

KraM

2009-08-15 @ 19:43:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback