Sötis Nathalie med favoriterna

En bild säger mer än tusen ord.... Ni kan ju tänka er vilka som är hennes favoriter =)
dålig kvalite tack vare mobilfoto ;)

Jobbar...

jobbar jobbar... Hinner inte med så mycket annat dessvärre...
I helgen kom vännen Anna med sin son förbi på fika o bus, och sedan gick vi till parken och såg hur barnen härjadefritt. Så himla skönt att se att mina döttrar då faktiskt hjälper varann o inte bråkar som oftast hemma.
Nathalie bytte i dag avdelning på dagis, men några mera konkreta uppgifter på hur hennes dag var har vi inte.Den personal som jobbade när Danne hämtade barnen sa att det i allafall hade gått bra, men mycket mer tror jag inte han fick veta.
Nä, nu är det väl dags att sova igen då..... Dagarna springer i väg och snart har vi oktober månad här i knutarna...otroligt vad fort tiden går.
Åh , höll på att glömma :
Filmtips
Water for elephants
SE!!! Underbar o magisk.

Hämtat bil och telefon!!

Vår AC i bilen pajade i hop veckan innan vi skulle till gotland vecka 28 (så klart) Det är bara så typiskt när man faktiskt tänkt åka 5 vuxna och 2 barn i vår vw sharan. Vi har ju 7 säten i bilen vilket är underbart, men utan ac på sommaren med 2 barn i bilen är inte jätteskoj precis. Men det funkade bra för vädret var inte tipptopp alla dagar.
Men en underbar vecka hade vi i allafall =)
Men nu i allafall kände vi att det var läge att fixa bilen och jisses va dyrt de kan bli med 2 bilar....
Service på båda, 2 nya däck till vår lilla gula fara ( Seat Ibiza) och ac fix på den stora.... Hmmm, blev en dyr månad om jag säger så.
Men så till den roligare nyheten.... Min nya telefon kom i dag. Längtar efter att få prova den, för det ska ju laddas i 711 timmar först ( 3 egentligen men det känns som en evighet... ;) )
Ryggen är bättre men inte toppenbra. Men i morrn återgår jag till jobbet för nu har jag varken lust eller råd att vara hemma mera.
På torsdag ska jag ju dessutom tillbaka till massören och då vore det ju bra om jag kunde svara på hur mycket bättre ryggen känns. Togmig ut på promenad ( hämta bilen) och äventill Citygross för att handla lite mat.
Måste ju röra på mig för att komma i gång, men jag har vilat väldigt mycketmed så ni behöver inte vara oroliga ;) Eller hur Mamma *puss*
Snart dags att hämta hem tjejerna igen med. Sedan ska jag på möte ang avdelningsplacering och upplägg om hur övergången blir. Vetinte om det ärbäst att flytta 2 eller 4- åringen.... Ska se vad personalen tycker, skulle nog vilja låta dom prova några dagar o se hur det funkar innan det blir helt bestämt.
Ciao

Flickorna knas på bråvallagatan...

Dom hittarpå så mycket knasigt o kul så man kan ibland inte låta bli att fota dom mitt i allt.

Hörselkåporna är roliga när dom inte behövs, men mindre kul när det behövs ;)

 

Syskonkärleken lyser igenom och man myser till fullo, men det gäller att njuta för sekunden senare kan det vara över... det där lilla ögonblicket av total lycka för hipp som happ så är det ett gällt skrik följt av tårar.

 

I morgon ska vi på möte på dagis för att diskutera hur vi ska göra. "Syskon finner ofta trygghet med varann" sa dom på infomötet i juni, men jag tror att dom instämmer i att dom behöver lite space i från varann. Som det är nu så delas dom upp i smågrupper någon stund varje dag, men sedan ser dom varann heeela tiden. Jag förstår att dom blir galna för efter 8 veckors semester tillsammans med Daniel är vi ärligt talat rätt trötta på att ses heeela tiden. Man behöver lite egentid i bland och så ska det väl vara.

Men våra barn förstår nog inte varför dom är arga,

varför dom är trötta på varann och varför dom inte alltid just nu vill leka med varann.

Jag vet att det blir bättre. Allt har sin och faser man måste gå igenom här i livet, men tyvärr har båda tjejerna kraftig trots just nu. Men det vänder och hinner bli ännu värre till nästa år ;) Nä vars, men trotsen kommer o går.

 

Mina barn är fullt friska och jag är så tacksam över att få vara deras mamma, men även en mamma måste i bland få vara trött.....

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TACK FÖR KOMMENTARER!!!

Det värmer att läsa att ni bryr Er om mig =)

och ytterliggare ett förtydligande; anledningen till mina problem med ischias och rygg är inte pga barnbärande, jag bär sällan på barnen just nu då dom är "stora" enligt mig. Det kan vara nån gång i bland i mataffär eller så som jag kan lyfta upp en utav dom, men Cornelia ca 18 kg och Nathalie ca 12kg klarar att gå själva.

Jag var visst inte så tydlig med att berätta att det troligtvis är för monotont jobb som är problemet =/

 

gute Nacht


Bekännelse med kärlek...

Älskar våra döttrar över något annat men just nu är det jobbigt. Cornelia har en 4 års trots och Nathalie en 2 års trots. Vi flyttade till hus i juli och i augusti började dom nytt dagis, på samma avdelning.
Antar att dom är lite trötta på varann för just nu bråkar dom massor. Tycker på ett sätt att det är underbart att ha barn med " bara" 2 år o 2 månader mellan dom, då dom förhoppningsvis kommer leka/funka bra tillsammans genom hela livet.
Men ärligt talat, hur ska man orka med allt i all trots ?


Känns jobbigt att behöva fråga men hur gör ni andra mammor med 2 små? Vet ju till och med dom som har 3 barn där alla är under 5 år....Hur gör ni för att orka?
Jag har börjat njuta mer av allt vad det innebär, men då döttrarna faktiskt är väldigt högljudda och energiska så har det varit tufft. Många frågar om jag inte äter osv, men faktum är att jag äter bättre än någonsin, men jag tror jag har haft en typ tvåbarns chock.
När vi hade Cornelia tyckte jag det var så lätt med barn, livet var ju bara så underbart så varför inte ett kärleksbarn till. Nu är jag fortfarande väldigt nöjd med det faktum att vi tog det beslutet, men från att må toppenbra som höggravid mamma, till en chockartad känsla av att inte räcka till.
(sedan var ju hösten 2009 väldigt tuff och jobbig med 2 dödsbesked på 14 dagar, Nathalies födelse, begravningaroch planering av bröllop och sedan Bröllop i december. )



Jag åker inte gärna frivilligt till affären med båda barnen själv. Jag är så rädd för att se dom springa åt varsitt håll och att jag inte ska hitta dom.
Vet inte hur ni andra mammor gör men ni ska veta att jag är avundssjuk på att ni kan...
Älskar mina barn överallt annat och ångrar verkligen ingen av dom på något sätt, men jag behövde ventilera lite och frågar man inte så får man inget veta har jag hört folk säga flera gånger genom livet.
Sen när ens rygg inte orkar med heller längre rinner nog bägaren över så nu samlar jag mod och frågar Er....
Nu ska jag åka ner till Massageakademin och få min rygg fixad. Den gör så ont att jag nästan kräks så jag är sjukskriven i dag.... kom knappt ur sängen pga smärtan.
Ta hand om er!
_______________________________

Förtydligande:

Anledningen till att min rygg pajar är mitt jobb och min svaga rygg.
Och det är ischias som bråkar, men det är inte något som barnen påverkat för så lite som jag bär dom just nu så borde ryggen hålla, men 8 timmar fysiskt och monotont arbete sätter sina spår.

Äntligen ny design!!

Oj vad jag längtat efter denna dag.Denna dag då barnen somnade skapligt och jag visste ungefär vad jag tänkt mig i design.... rätt så nöjd, men några smådetaljer kommer ev fixas till.
Hade en lång fredag på jobbet tack vare ryggvärk. Så pass trött att jag somnade på soffan.
I morse startade jag och Cornelia upp redan runt 5, men jag fick tack och lov sova lite mer på soffan tills Nathalie vaknade runt 6.20 och sedan slappade vi och myste till det var dags att åka till bränntorp där svärmor och svärfar har ett lantställe då svärfar fyllt år under veckan.
Minns min mormor och farmor lite extra just nu om dagarna då det är 2 år sedan jag / vi förlorade båda med bara ca 14 dagar i mellan.... 5 dagar innan Nathalie föddes dog farmor och 10 dagar efter Nathalie's födelse dog min mormor.... en kämpig höst på många sätt.
Nähä, dags att sova nu efter många timmar vid datorn.
Vad tycker ni? Vart de fint?
Sov så gott.
Buonanotte

Lill-lördag...

Oj vilken lång onsdag detta varit.... vaknade med ryggvärk o den har hållt i sig hela dagen.... stoppade i mig 2 panodil när jag höll på att bryta ihop på jobbet men sen höll smärtan sig lite mera jämn, slapp topparna liksom.
Har märkt att vissa rörelser på jobbet ger mig extrem smärta så nu är det dags att boka in en massagetid igen... var lite för länge sedan, men jag ligger på spikmattan en stund varje kväll nu... eller ja okej då... blir 3e kvällen i kväll sedan vi flyttade till huset.
Längtar extremt fram till helgen då man kanske kan få vila upp ryggen något. Tänker inte slita ut mig mer är nödvändligt just nu i allafall.
I kväll orkade jag knappt fixa kvällsmat....  jag fixade faktiskt matlådor inför morgondagen, men då jag inte var ett dugg sugen på pyttipanna så käkade vi i stället avokado och varma mackor i kväll.
gott och enkelt.
Jag fick två härliga jobbtips av en väldigt duktig och härlig tjej vars blogg jag läst i massa med år... Josefin med bloggen Happy Days. Hon tar otroligt vackra bilder och tar sig tid för allt de där extra som en annan önskar att man hann och orkade med... jobben då...  jag har redan sökt ena jobbet utan att dom hörde av sig så jag ska göra ett lite mer speciellt cv och skickain den igen till dom tänkte jag.
Men om någon, vem som helst vill anställa en fotograf så hör gärna av er med en liten kommentar till detta inlägg eller sök upp mig på facebook - Viktoria Grentzelius
Vill inte se ett endaste ägg till, men vet att jag kommer se ca 50000 ägg i timman i morgon med.... *suck*
Är väldigt tacksam för mitt jobb, det är jag verkligen, för utan det har jag varit inskriven på ams nu och det hatar jag. Men jag vill hålla i en kamera.... inte äggkartonger.
Nu är onsdagen i alla fall gjord och helgen närmar sig med stormsteg =)
Jag biter i hop och ser framåt.... Alltid.
Au revoir

Motorola Defy



bild lånad från 3.se

Motorola Defy är både smart och tålig. Med sin klassificering som
vatten-, damm- och reptålig samt alla smarta funktioner och finesser
är den en smartphone att räkna med i vått och torrt.



Denna härliga (?) telefon bestämde jag mig för i söndags, men jag var visst inte ensam om det för den fanns inte ens på huvudlagret hos 3.

Så nån dag nästa vecka får jag hem min nya leksak ;)


Och i går överraskade Danne mig med en bärbar dator.... Jag jublar.
Visst att vi har en skaplig dator ståendes nere i källaren, men nu har jag längtat efter att kunna slappa i soffan medan jag uppdaterar min blogg eller kollar fejjan, och nu kan jag det.

Så ett stort TACK till min älskade make!!

Hm, hur kunde klockan gå så fort i kväll när dagen på jobbet gick så långsamt.
Men i morgon är det onsdag igen dvs mitten av ännu en vecka och därefter är det nedräkning till helgen.


Är himla glad över mina tappra läsare som står ut med mina få och rätt sega inlägg.... tänka att några få ändå tittar inte nästan dagligen vad jag kante i statistiken. Himla skoj måste jag säga.

I morrn tänkte jag ev fixa några bilder då jag i dag mestadels testat datorn för att seom jag är säker på att jag vill ha den, så förhoppningsvis ska jag lyckas rädda bloggen och kämpa mig upp till en roligare nivå igen.


Men det har ju helt enkelt varit lite för mycket senan början av juli eller därikring.

Önskar er en god natts sömn så hörs vi snart igen.







Social blogg? näe...

har tyvärr lite mycket annat för mig i mitt liv just nu, som att komma till rätta med allt med det nya huset o barnen på nytt dagis och jag själv på relativt nytt jobb... är fortfarande rätt trött vissa eftermiddagarn när jag kommer hem.

Tänkte bli lite mer social i bloggen igen nu då... får se om det håller i sig denna gång, men någon gång i veckan borde jag kunna få till att blogga.


Börjar i dag med en exakt 2 år gammal bild på nyfödda Nathalie.



Vår lilla bebis som fyllde 2 år för en vecka sedan. Helt otroligt vad fort tiden går. Älskar den lilla individ hon är och hon växer så enormt varje dag, både med ord och tal och till sitt sätt. Förstår så väl vad man menar och vet var under över och brevid är. Färger kommer mer o mer och  stor o liten har hon kunnat ett tag nu med.

Väntar bara på att bvc ska ta sig i kragen o skicka ut en tid ang 2 års kontroll, för vår bvc sköterska är ju mammaledig då hon fick barn i april (?) och sen har vi varit med Cornelia på mindre lyckad 4 års kontroll med en konstig kvinna som inte förstod att ett barn an vara blygt vid 4 års ålder ungefär.... knepiga människa.


Och ja kanske ska berätta vad som hänt sen sist i mitt liv... eller med min vardag.
Dagen innan min födelsedag och semeester lade cheferna på ett halvfult sätt fram ett papper på bordet där det stod att dom inte hade råd att ha mig kvar. TACK! j*vla skit med tanke på att vi den 23 juli skulle flytta in i vårt nya hus.

Kunde ju liksom inte gå arbetslös med en dyrare boendekostnad. Funkar inte för mig just nu i allafall.

Men så dök det upp en grej på VMP group här i norrköping och dagen efter en intervju ringde han upp mig o meddelade att det fanns chans till jobb i linghem redan på måndagen efter (vi talades vid på fredagen)
JA tack sa jag utan att tänka mycket mer på vad detta innebar.

Jag jobbar nu som äggpackade på Täljestads ägg och har gjort det sedan den 1 aug. Skulle först bara varit i 1 månad, men cheferna där tyckte nog jag gjorde ett bra jobb för hipp som happ ville de ha mig en månad till. Underbart nu när man lärt sig det mesta.

Nästa månad vet jag inte vad som händer, men jag jobbar ju helhjärtat vart jag än är.

Men kan ni tänka er mig som äggpackare? Jag som hållt i en kamera mer eller mindre i 8 års tid... hihi så de kan bli, men jag trovs tack vare kollegorna där ute så jag hoppas dom vill behålla mig ett tag till =)


Nä, nu är de nog dags att vila upp sig lite inför en ny arbetsdag i morrn igen.


Ta hand om er så hörs vi!!

Ps. Vi trivs verkligen underbart bra i vårt nya hus. Det börjar bli ordning, men långt i från klart. Men jag har hört att man aldrig blir helt färdig i ett hus så det är nog okej då ;) ds.