Jobbar med lite annat

som jag skrivit förr så jobbar jag ju med att packa ägg och det kan i bland bli rätt enformigt.... men jag lär mig mer och mer om allt runt i kring med.
Man blir lite tröttare än vanligt när man gör något nytt  och vissa delar av kroppen lider lite extra, men bara för att det är nytt som sagt.
I dag stod jag och staplade lådor på pall och det gav mig väldigt ömma fingertoppar.
Trots att det inte är de roligaste arbetsuppgifterna så trivs jag kanon. Så himla härligt o roligt gäng som piggar upp och skojar.
Nu ropar sängen efter mig.
Ta hand om er!!

Vår Lilla Nathalie

Blir 27 månader nu i dag!!!  Kl 1o.33 är vårt minsta hjärta 2 år och 3 månader.

Tiden går så himla fort....

Fick ett klockrent mail om hur barn i den ålder kan vara.... Kände igen mycket i texten:
Om barnet: Humörsvängningar

 

Raseriutbrotten når i regel sin kulmen när barnet är mellan två och tre år, och de är en normal om än påfrestande del av barnets utveckling. Barnet har verbala färdigheter men saknar ofta förmågan att verkligen kommunicera sina behov, och det kan upplevas som frustrerande.
Barnet har också fysiska färdigheter, men det klarar inte av att göra allt som det har lust till. Det har inte heller hunnit lära sig att hantera sina känslor. Det innebär att det är upplagt för raseriutbrott.
Raseriutbrotten brukar komma när barnet är trött, hungrigt eller ur slag, och när barnet upplever att situationen är frustrerande eller övermäktig. En så liten sak som att ett kex faller i golvet kan utlösa ett utbrott. Det beror i regel inte på kexet utan på en rad små besvikelser och frustrationsmoment under dagen.
Följ barnet för att se när på dagen humöret är på topp och när frustrationen tenderar att ta överhanden. Om du upptäcker när risken är som störst för ett raseriutbrott har du större möjligheter att avvärja dem. Se också till att skapa och bibehålla förutsägbara regler och kommunicera med barnet så klart och tydligt du kan. Ge gärna barnet några valmöjligheter.
Naturligtvis kommer det att uppstå situationer då du inte kan göra annat än att hantera utbrottet så gott det går och ge barnet stöd när det börjar lugna ner sig. Försök att ge mer uppmärksamhet åt önskat än åt oönskat beteende. Det är viktigt att komma ihåg att raseriutbrotten för de flesta barn är ett övergående fenomen som kommer att avta allteftersom barnet lär sig mer avancerade former av kommunikation och sociala färdigheter.

 


Hösten gör sitt

Oj vad frusen jag är nu för tiden...mörkret gör mig trött och blåsten gör att jag sover dåligt... Vet inte hur känslig en människa kan vara förväderomslag men nu blåser väl ändå vintern in. Läste att det skulle komma in ett oväder till innan veckans slut, hoppas dom har fel för igår höll man ju på att blåsa bort.
Men så var det ju även Första Advent och i och med det känns det lite lättare. De hus som alltid ser så mörka ut ljusar nu upp tillvaron något mer än innan. På vägtill jobbet i dg hade folk gjort så fint i både fönster och trädgårdar så nu känns den annars så mörka sträcka litemysigare att åka på.
Trots att det bara är ca 600 m till motorvägen från mitt jobb så är det säkert 7 km 90- och 70 sträcka då det inte finns någon lämplig avfart från motorvägen intill jobbet.... lite dumt att behöva åka runt så men vad ska man göra... och då är ju såklart hälften av den sträckan kolsvart.... tur vi bytte lysen på bilen när vi skulle till ullared för nu är det ju becksvart ute tidigt på morgonen.
I lördags hittade jag fram mitt presentkort på LiveIt.se.... Sista datum att använda var ju då självklart samma dag jag fann det.... Så jag ringde direkt det företag som jag skulle kontakta för en Klassisk behandling och tack o lov så gick det bra att beställa tid för att nyttja mitt presentkort. Så äntligen tog jag mig i kragen och bokade en 30 minuters massage till på torsdag. Kan man börja december månad med något mer avslappnande??
Och på fredag är det dags för julbord nummer 2.
Var ju i fredags men tyvärr var jag inte helt med efter några snapps.... Ska låta bli dom totalt på fredag vill jag lova... nån öl eller tre på sin höjd. Hade väldigt trevlig i allafall, men blir så röksugen av sprit att jag var ute säkert 5 gånger under julbord o show.... Nä, Vickan, skärpning!! Ingen sprit, bara öl o vin.
Kan inte ens inse att jag ska vara vuxen nu.... Förstår inte hurlilla jag kan vara 28 barn o ha man, barn och hus.... Känner mig precis som när jag va typ 23.... Men men, nån gång känner man sig väl vuxen med.....
Ta hand om er! O tänd mycket ljus i höstrusket =)

Ljus i höstmörkret

Nästan så man längtar lite efter snön nu känner jag... så vi får lite ljusare.
Jag åker till jobbet kl 7.oo och åker hem där i fån kl 16.3o... enda ljusglimten jag får är via fönstret medan jag jobbar ellerom dörren står öppen när vi har rast.... Behöver ljus för att må bra så Tack ! för i lördags vädergudarna.
Hade en underbar dag, vaknade hos mina föräldrar, fick frukosten gjord (Tack mamma o pappa för lite lyx)
Åkte till parken och busade massor med barnen, gick till kyrkogården och tände ljus för nära o kära.
Sedan åkte vi till Max där det tydligen var familjedag vilket innebar att barnen fick ballonger samt ansiktsmålning. Vi hade aldrig provat det på Cornelia men hon var sååå duktig därhon satt o lät sig bli målad.
Men så snart vi hade visat mormor och morfar vilken fin tiger hon blivit så ville hon ta bort det. Tur man är van och kan övertala sitt barn att det är fint och man kan tvätta bort det när man kommit hem.
Sedan åkte vi även till djuraffären där barnen skulle få välja lite fiskar till mormor och morfars akvarium, men efter att ha tittat på kaniner, råttor, larver av något slag och massa fåglar så blev dom rätt trötta. Dom kunde inte välja men hade dom fått som dom velat tror jag Nemo (clownfisk) hade flyttat med till mormor o morfar (men nu har dom ju inte saltvattenakvarium då... =) )
Jisses vad jag laddade mina solbatterier hela lördagen. Helt underbart så vackert väder vi hade.
Precis vad jag behöver.... mer ljus o sol.
Så nu snälla vädergudar önskar härmed jag några cm snö, men glöm då inte heller att det måste medfölja ca 5 minusgrader till detta. Gärna solsken så ofta som möjligt så harvi snarten mycket piggare och gladare Vickan omkringvandrandes här....
Önskar er en underbar torsdag.... I morrn är det fredag igen... Underbart, Ser skarp fram i mot det =)
Och sen på söndag är det ju dags att skapa magi i hemmet. Då åker adventsljusstakarna och julstjärnorna uppi fönstren... tror kanske även att julgardinerna får åka upp... känns som att dom som sitter uppe är lite för mycket sommar för att vara 1 advent... Återstår att se, men skoj ska de bli attfå göra lite adventsfint ;)

God Morgon!

Onsdag i dag redan... skönt. Lillördag....
Dagarna känns rätt långa just nu, men när man närmar sig fredagen känns de som att veckan sprungit i väg....
Hoppas ni alla får en fin onsdag!

Tristess i bloggen

Har ingen ork, lust eller tid över för bloggen just nu. Familjen, hemmet och jobbet tar så mycket av mina krafter just nu att jag sällan sitter vid datorn överhuvudtaget. Blir riktigt inmponerad utav er kvinnor som hinner med allt och ändå har några minuter över till att blogga, vissa av er varje dag.
Vill igentligen kunna göra det med för att berätta hur tjejerna är och vad dom lär sig... Som att vår stora Cornelia lärt sig skriva sitt namn..... Och Nathalie lär sig massor just nu men älskar att springa naken och skrika att hon är en nakenfis.... Sötisarna.
Jobbar o står i och på fredag är det dags att prova partylivet med kollegorna då vi ska på julbord o sen parta lite.
På lördag är det julmarknad i Lagerlunda, Träffpunkten.
Ska nog gå dit o få lite julkänsla för på söndag är det ju dags att ta upp alla stakar och stjärnor.
Ta hand om Er så hörs vi

Lill-lördag med julkänsla

Tog en liten provsmakning av årets glögg i kväll. Helt okej men jag tycker det blir för mycket alkoholsmak när de e så starkt... föredrar blossas alkoholfria eller den med liiite alkohol i. Älskar glögg.

 

 

Längtar så till december, kan inte förstå vad det är om, men jag ser så fram imot en julmånad i vårt nya hus och självaste julafton i vårt hus =)

 

Ta hand om er o kör försiktigt.

(verkar vara mycketälg ute på vägarna nu, vi har 2 påväg till jobbet o i dag på radion berättade dom om en stressad älg på E4 söder om linköping, kraken....)