Tisdag...

denna vecka är jag trött märker jag. I går kändes verkligen som jag va i en dimma och var såå himla trött att de inte kändes som att jag fick nått vettigt gjort men de fick jag faktiskt...

Men jag vet inte vad det är med mig.. eller oss...  en annan tjej på jobbet är också lite vimsig, men hon har nog lite resfeber med för hon ska flyga i väg tors-tis.... skulle gärna hänga med till varmare breddgrader för att piggna till lite, men snart är väl våren här... Så underbart de e när fåglarna kvittrar nu om dagarna... något man saknar under vintern... aå underbar känsla och sen när solen skiner med... Mmmm....


i morrn ska jag luncha med min älskade vän Anna. Inte setts sen i somras väl gumman? tiden går ju så sjukt fort, men jag måste nästan ha med kameran så vi har en bild på oss att titta på i bland när saknaden tar över =)

Jobbar o står i, men denna vecka jobbar Danne 5 dagars så han hämtar ungarna från dagis så snart han kommit hem vilket innebär något lugnare kvällar. Det är inte 100 knyck fixa mat, bada, borta hår o tänder o poff upp i säng, utan man hinner gosa lite med tjejerna innan sängen ropar.

Men nu ropar sängen efter mig känner jag... borde betala räkningarna med något i sista sekund, ja jag tar tag i det så är det gjort.

Ta hand om er, och stanna o lyssna till fågelsången när ni känner er stressade!


över 50 utplockade hårnålar...

och två borttagna lösögonfransar senare sitter man här nu med härligt lockigt med rätt ruffsigt hår efter en underbar dag som bröllopsmodell på mässan.


Måste säga att allt flöt på himla bra, men jag va bra nervös när " vigseln" va. Men de hör väl till... Kändes ju som vi gifte oss igen trots allt ;)


Kan varmt rekomendera Stylestation som gjorde mitt hår. Superduktiga Carolina hade hand om mig idag!
Kan även varmt rekomendera Make Up store som gjorde mitt smink. Otroligt duktiga o härliga tjejer Malin o Alex som förvandlade mitt ansikte som dom gjorde ;)

Fotofabriken, Niclas o Linda. hoppas innerliggt på bilder inom kort så jag får visa hur duktiga ni är och hur kul vi hade där på scen

Snittblomman, för alla otroligt vackra buketter du gör Liz. En ära att få visa dom. Detsamma gäller HannahRafaelas mode samt Norrköping brud & bal. 
Vill tacka alla som hjälpt oss under dagen (och ett extra tack till Carolina som även färgade o klippte mitt hår)


Reklam... ;)

Välkomna på bröllop i morgon!

Himmelstalunds brunnsalong i Norrköping
kl 11-16

(klicka på texten ovan för att komma till deras hemsida)


Den som spar han har...Sen har jag kollat vidare och hittat en intervju av reumatikertidningen, dessvärre utan bild så orkar ni läsa så lägger jag in texten här:
_________________________________

Populär Palombo leder vattengymnastik

Reumatikerföreningen Norrköping erbjuder många aktiviteter för dess 1300 medlemmar. 3 grupper deltar i t.ex. styrketräning, men det är ändock vattengymnastiken som drar till sig de flesta intresserade. 23 badgrupper leds av 21 ledare, och totalt deltar 385 medlemmar. Tre olika bassänger används. Terminsavgiften är 250 kr.

En av vattengymnastikledarna är Viktoria Palombo. Hennes anknytning till Reumatikerföreningen är via hennes mamma, som är medlem. Den grupp hon har hand om, träffas måndagkvällarna kl 20.00. En tid som passar många yrkesarbetande.

- Mamma har fibromyalgi, och deltar på vattengymnastiken sedan tidigare. Den gruppen hon var med i, riskerade att stå utan ledare, och på det viset hamnade jag här, säger Viktoria.

Viktoria är 20 år, arbetar deltid som telefonförsäljare, och att stötta Reumatikerföreningen på det här viset helt ideellt, tycker hon är OK. Hon får resersättning och vissa träningskläder av föreningen. Rörelseprogrammet har hon satt ihop själv till musik hon gillar.

- Jag har nyligen åtagit mig det här uppdraget, och inte hunnit lära mig så mycket, men jag har fått lära mig grundrörelserna som bör vara med. Jag ska få gå en längre utbildning senare, där även livräddning ingår.

Hon tycker det är hur kul som helst att stå vid bassängkanten och instruera deltagarna. På köpet får hon en bra kondition. Det är svettigt, varmt i luften, och hög luftfuktighet. Det är blandade diagnoser i hennes grupp.

- Jag vet inte så mycket om reumatiska sjukdomar, mer än det som mamma berättat om sin egen sjukdom. Lite grand tänker man ju på om det kan vara ärftligt, säger Viktoria.

Viktoria är populär. Hon är seriös, fuskar inte, och det märks också där hon står vid bassängkanten. Det är ingen loj tjej som lite halvhjärtat leder en grupp reumatiker. Hon tar i rejält både med kroppen och med rösten, och tar sin uppgift på allvar. Hennes blick glider hela tiden över de badande, för att se hur det går. Ryggen är rak, och hon utför själv alla rörelser fullt ut, för att visa hur det ska gå till.

- Jag testade först några gånger med att leda gruppen, för att se vad jag och de badande tyckte om det. Lite rädd för att gör bort mig är jag nog, eftersom jag inte kan så mycket än, men att det var så här skojigt, det hade jag inte en aning om. Jag trivs med det.            Greta Thorén


_________________________________________

Hahaha ,  nu kan jag inte sluta kolla bara för att....

Hittade ett mail till som kom samma sommar som vi fick Cornelia:

_________________________________________

"Det var knappt kännbart – men jättestort"
NAMN: Viktoria Palombo och Daniel
ÅLDER: 24 respektive 28 år
YRKE: Viktoria är fotoassistent, Daniel försäljare på Systembolaget
FAMILJ: Varandra och katterna XX
BOR: Norrköping
ÄR I VECKA: 38

När kände du Viktoria första sparken?
– Det var tidigt, i vecka 14. Det var bara en annorlunda, kurrande känsla. Jag har alltid haft en kurrande mage, men den här gången var det verkligen annorlunda. Jag sa till Danne direkt att nu måste det vara en bebis som sprattlar.
– Jag blev ju så besviken för att jag inte kände något då!, säger Daniel. Jag kände först två månader senare. Så varje gång hon satt där och mös var det lite jobbigt. Jag förbjöd nästan Viktoria att säga när det sparkade till slut...
Sedan då, när du väl kände också?
– Då var det som ett litet, litet "ping". Knappt kännbart med det var ju jättestort!
Märker ni att bebisen har vakenvanor?
– Ja, morgon middag och sen kväll. Till frukost när jag dricker kaffe blir det livat! Vet inte om det är för att bebisen gillar det eller hatar kaffe, skrattar Viktoria och fortsätter:
– Nu är bebisen stark som bara den! Jag har faktiskt vaknat av att den sparkat.
– Fast nu var det länge sedan något stack ut så där ordentligt, säger Daniel.
Brukar ni buffa tillbaka då?
– Jag ligger och retas – knackar tre gånger och då svarar bebisen på direkten med en duns. Sedan brukar jag kolla med Viktoria varje dag: Har du känt av bebisen i dag?
Hur har graviditeten varit annars?
– Jättebra måste jag säga, jag har fått ont i ryggen men fick avslag på min ansökan om havandeskapspenning. Då bestämde jag mig för att det måste bara gå i alla fall, så nu jobbar jag min sista vecka.
– Jag har gett skengraviditeten ett ansikte, skrattar Daniel. Jag har gått upp elva kilo – nästan lika mycket som Viktoria. Det kan inte bara vara ölen... Det kanske hänger ihop med att jag lever mig in i det här så mycket. Jag har fått svullna fötter också. Till och med katterna hemma beter sig konstigt. Den lilla kattungen – en kastrerad hankatt – har börjat bära omkring på en hopknuten plastpåse som absolut ingen får röra!
Vad har varit mest spännande hittills?
– Första ultraljudet. Jag fick en blödning och trodde att det var kört. Då gjorde vi ett tidigt ultraljud och kunde se "bäsen" sprattla omkring därinne. Båda två började gråta. Det var overkligt, säger Viktoria.
– Men också kvällarna, när jag ligger framför dig i soffan och kan känna hur bebisen sparkar mot min rygg, säger Daniel.
/
Yasemin Bayramoglu
Redaktör för Föräldrar & barn Att vara Gravid


Oj vilken dag...

Började klockan 6 med att vakna... tjött....

Ungarna vaknade faktiskt också därikring, man brukar i allafall hinna med morgonbloss o morgon kaffe innan det är någon som ropar....

Lämnade dom på dagis runt 7.30 å åkte till jobbet enbart för att parkera bilen... knallade bort mot drottninggatan och Stylestation.En underbart go tjej väntade mig där för att färga mitt hår inför bröllopsmässan som äger rum på söndag *lite nervös*

Först blandade hon färgerna som hon valt till mig. En mörk brun och en något rödare nyans blandes ihop.... sedan kletades på bra länge... tänker ju inte på hur långhårig jag är då jag oftast sätter det i toffs... tyvärr... ?Men med en capuccino och härligt sällskap gick tiden kanonfort. Några hantverkare höll på med en ny entré också så mycket skratt blev de... Nån skrek - Ajjjjjj
en annan sa - Aj tusan jag bankar på fel ställe och en annan hörde / förstod vi inte vad han sa.
Får nog gå förbi nån dag o se hur de blev *ler* Himla mysig tjej och toppenservice ( och då fick jag ändå detta utav henne pga mässan)

Färgen fick sitta i en bra stund med så två tidningar hann jag bläddra igenom... läsa orkade jag inte men bläddra o titta på bilder som barn gör *ler*

När det sen var dags att skölja ur färgen ur håret satte jag mig i deras ascoola stolar, lutade mig bakåt och så fällde hon upp ett fotstöd åt mig... mmm va skönt tänkte jag o kopplade av.... Då kom höjdpunkten!!

Inte nog med att jag fick ny snygg färg i håret!!! Jag fick massage av stolen medan hon tvättade ur färgen!!!


Oj vilken lyckans morgon de va *ler*


Det är så skoj att få lära känna nya härliga människor... och när det är en speciell grej som mässan som knytert samman så blir jag glad av att ha tackat ja till denna grej.

Pratade med Liz i dag med om de sista tidsdetaljerna så nu börjar det falla på plats....


_____________________

Hade så fruktansvärd huvudvärk efter lunch i dag... kunde inte förstå varför för jag tyckte inte jag var mer spänd än vanligt och jag sitter som jag alltid sitter.... Men jag tänkte väl mer eller mindre att det var pga att jag sitter framför datorn rätt mycket o i dag va de lite "småplock" att ta tag i som man faktiskt fick konsentrera sig ordentligt med..... men när jag åkte o hämtade barnen såg jag varför..... Månen är ju gigantisk!! Och helt full....

så såg månen ut i augusti ett år när vi hade picknick o brännbollsspel på himpafältet, men att månen kunde se så stor ut i januari.... de va nått nytt för mig. men sen är jag ju inte så insatt i sånt heller i för sig, men är det inte huvudvärk, dålig sömn eller mardrömmar under fullmåneperioden så är de nog ingen riktig fullmåne ;)


Vill ni se hur håret vart då? Ska bara gå o fota....

_____________________

  

Rätt stor skillnad nu när man ser det brevid varann...

känns mörkt, men himla bra.


_______________________

När jag hämtade tjejerna märkte jag rätt snabbt att dom va lite trötta i dag... är något magiskt med onsdagar för då är dom alltid lite tröttare. Jag kan helt ärligt säga att dom inte fick nån kvällsmat i kväll....

Inte pga att jag inte erbjöd, utan för att dom hann och somna innan. Då är man väl bra trött eller?

Cornelia la sig på soffan så fort hon kom hem (efter att ha skrattat och gråtit om vart annat ca 50 gånger)
jag satte på nått tecknat åt henne och gick och skulle kolla kylen... Tänkte jag skulle fråga henne om särskiljda önskemål, men hon sov redan.... Nathalie var precis på gränsen, så hon fick lite yoghurt och sen in i ett bad så va hon också vråltrött så då la jag henne med... så nu har jag haft lite egentid sen 19... underbart.

Hade ju kunnat vikt lite tvätt som kördes i förrgår och i går (ligger fint i en hög i soffan...
 tur vi har en stor soffa ;)  ) Men jag fann det mer intressant och skoj för min del att sitta o surfa o blogga lite ;)


Ta hand om er!! Smhi varnar för halkan igen så kör försiktigt!
Mamma o jag...
Många har kommenterat att jag o mamma är så väldans lika många gånger... jag kan inte annat än att hålla med, men dessvärre hittade jag ingen bild på när jag va runt 1 år hemma i datorn, tror det finns på externa, men de orkar jag inte kolla nu.... men nå? vad säger ni? är vi lika?

Ta hand om er!!


♥♥ Vår lilla familj ♥♥


Jobbat...

idag. Gick himla bra för å va måndag, tjejerna va väl lite trötta men på bra humör.

Cornelia blir lite arg på mig när jag vill hålla henne i handen så fort vi går utanför dörren, men jag tycker det är så himla otäckt med halkan nu så de e både för hennes o för min skull jag vill hålla i henne. nu menar jag givetvis inte att jag skulle dra ner henne i fallet, men en liten tryggande hand i min liksom ;)


I dag va de fullt med söndagsåkare på stadens gator.... hoppas ni inte mötte mig för jag var INTE på gott humör efter alla muppar som tförsökte köra bil runt i kring skarphagen straxt innan 8 i morse... nötter allihopa. En hade ingen gas, en annan ingen blinkers och minst 10 till som bara körde som söndagsåkare när en annan hade smått bråttom till jobbet.... Hann nästan i tad... va nog 5 minuter sen men de gör ju inget tack o lov.


Lite bättre var de när jag skulle hämta tjejerna, men då va nog söndagsåkarna hemma redan ;)


Var nere på norrköpings auktionsverk och hämtade massa roliga saker att fotografera i dag.... där går det inte fort vill jag lova.... sen hade chefen köpt rätt så mycket prylar, men det verkar rätt oorganiserat dr inne så det är knappt dom hittar sakerna.... Kvinnan som hjälpte oss tyckte att vi kunde hämta en ljuskrona själva... (ca 2½-3 meter upp i taket, jo man tackar... jag klättrade upp på stegen som kvinnan "snällt" informerade om fanns där ute någonstans =/ men vi valde sen att hämta nån liten pojke som jobbade där o bad honom ta ner den i stället... kändes liiite riskabelt ;)


Efter mycket skratt och låååång väntan kom vi därifrån med säkert 50 nya saker att fotografera.... trivs så otroligt bra på mitt jobb och med uppgifterna som ingår.... Personalen är väl lite sisådär....

 
Nä jag bara skoja (  jag vet att chefens fru ibland läser min blogg... =) )


Trivs verkligen med allt och alla så det ska bli himla skoj sen när lönen kommer i gång med... nu är det ju en praktik, men det låter verkligen som att jag har ett jobb efter praktiken, och det hoppas jag verkligen på.

Skickat in pappren till försäkringskassan så man kanske kan hinna få en slant även denna månad... blir spännande då det stog om dom i tidningen för ett tag sen att dom ligger lite efter.... skoj. Har inte fått pengar sen typ lucia... och sen barnbidraget efter det så klart, men nu är det knapert... tur jag har en välbetald make samt en liten buffert för oförutsedda utgifter ;)


Hoppas ni haft en härlig måndag och inte brytit några armar eller ben!!Försökte ta en fin bild på flickorna och Daniel i går när dom satt så sött och vilade i trappen efter en stund springande, men Nathalie hade plötsligt vilat färdigt och ville hjälpa mig fotografera i stället... Busunge!


O sen full fart framåt igen...


     
2 busfrön hos min faster i fredags...
katternas lektunnel fungerade även som barnleksak och så visar Nathalie hur stark hon är ;)


Surprice tidigt en lördagsmorgon...

Maken läste Norrköpings tidningar i går morse och blev lite överaskad när han kom till bröllopsannonserna ;)Dom hade vår tillåtelse, inte det, utan vi blev bara lite överaskade....

Hoppas ni haft en härlig helg! Det var vår men knappt suttit något vid datorn som vanligt just nu... ska se över mitt bloggande om man kanske kan sitta nån minut varje kväll.... men det är bara så mycket nytt i mitt liv så jag försöker komma i gång där först... Lycklig med jobb är jag, men det blir lite annorlunda.

Ta hand om er!


Bilder...

hade jag tänkt visa er idag, men de satte blogg.se stopp för tydligen. Provat flera gånger nu men de blir en ruta med ett rött kryss i så då får de va.


Har haft en ofrivilligt ledig dag i dag då dagis hade stängt för planering.

Hoppas chefen hittat massa roliga saker i dag i stället så dom inte saknat mig för mycket. Men i morrn lär jag ju ha att göra ;)


Var rätt nojig över hur vi skulle lyckas vända tillbaka dygnet för tjejerna (Nathalie som alltid somnat runt 19 har under julledigheten somnat tidigast runt 20, men helst runt 21...) Men de gick kanonbra.

Vi var på öppna förskolan o lekte av oss på förmiddagen ( kämpigt för mamman som inte är van med alla längre.... va runt 20 vuxna) men när vi gick därifrån var Nathalie lite lagom trött så lunchvilan blev knappt fördröjd alls i dag =)

Sen har dom badad o hjälpt mig fixa pannkakor och lekt en himla massor med varann... både snällt o dumt. Nathalie har ju börjat ge igen för allt Cornelia utsatt henne för, så nu j*klar ;) Men lite låter jag dom hållas med för att dom ska lära sig av varann osv....

Sen kom Danne hem o maten fixade jag fort för att få dom i säng runt 19.
Kl 19 la jag Nathalie i sin säng, men hörde rätt fort att hon låg o pratade, men att få henne att somna tog inte så mycket längre tid än vanligt. Cornelia somnade på 2 röda i soffan brevid pappan.... Mysigt värr.


Så i morrn ringer klockan 6.00 och då är de bara att sätta fart.... Spännande att komma in i vardagen igen =)

Har tagis bort julen med nu för övrigt. Granen åkte ut i torsdags och i dag byttes gardinerna till härligt vita o ljusa.... Är inte annat än att man får lite vårkänslor när solen ligger på... *ler*


Ta hand om er o sov så gott....
Och som jag brukar säga - Kör försiktigt! De e halt (om ni missat de) =)


Grattis älskade Make!!!

Ett helt år äldre, men massor har hunnits med detta år med.

Älskar dig så Daniel!! Hoppas du får en underbar dag (bara trist att jag jobbar)

Får äta gott i kväll i stället och mysa i soffan med våra underbara tjejer!
Faithfully....


Grattis älskade Pappa!!!

50++ i dag!!!

Stort grattis, vi Älskar dig!!


Älskade Pappa, Svärfar o Morfar!!


gammal bild, men jag älskar "stoltheten" i denna *ler*


Nu åker julen ut!

himla mysigt med jul o nyår som vi nyss haft, men då min pappa ställde in sitt födelsedagskalas i dag pga sjukdom så tog jag mig an granen.... förra året gjorde vi ett misstag o de va att bära ut granen som den var... med alla 752 412 barr kvar på den.... inte i år igen vill jag lova.

Jag har dammsugit både gran o golv o borstat o slitit för att få bort åtminsonde hälften av dessa.... resultatet?underbart!!

I morrn ska vi kasta ut åbäket o ta bort alla tomtar o ev även gardiner... känns dock liiite tidigt för vårgardiner... får se hur de blir.


Året har i allafall börjat rätt bra... lugnt o fridfullt, eller så lugnt de kan bli med två små busfrön.

Och i måndags kändes det himla konstigt att gå upp när klockan ringde medan resten av familjen låg kvar i sängen.


Nä, nu e de dags att söva barnen.... dom har ju ändrat sina sovtider en aning så nu somnar dom runt 20-21 och tar lite sovmorgon... hoppas dom gör det i morrn med för då e man ju ledig ;)


Ta hand om er! O kör försiktigt, de e halt =)