2010 lider mot sitt slut...

Helt otroligt vad tiden springer i väg, men de säger man ju varje år nu så frågan är om man blivit gammal... eller inte gammal kanske, men vuxen.

     

     

  

  
Julen startade som vanligt hos barnens farfar i jursla.
Himla mysig morgon som börjar runt 7 tiden med fika, utan el o lampor, bara levande ljus.
Har kommit på att det är himla smart att sova över där så vi inte måste stressa i väg hemifrån med två trötta barn så tidigt så det var där vi vaknade.... sover himla gott i hästensängar ( blir att spara o köpa till oss nån dag )






Sedan åkte vi vidare till barnens farmor o farfar Mats.
Där åt vi god jullunch och kollade på klassikern Kalle Anka o co....
Fullt hus var de men alltid lika trevligt o mysigt. Tjejerna var nog lite ivriga på tomten för lite stressade eller griniga va dom faktiskt där... vet inte om Nathalie kände att de va lite rörigt med alla som var eller vad det nu var som gjorde henne så.... lite trist men det gick kanon bara maten serverades och sen när tomten kom.... oj oj oj !!!

Jag fotograferade så farbror Patrik höll henne och Danne tog nyvakna Cornelia som somnade i från i väntan på tomten. Cornelia blev ju hysteriskt rädd förra året, så lite nervös var man inför årets möte, men det var inga problem inte... Dom gick båda fram o tog i mot sina julklappar av snälla tomten men smet rätt snabbt tillbaka till de trygga famnar de kom från.

Nathalie pekade lyriskt och viskade - Tomte
flera gånger till patrik.... Det är ett ord hon snappat upp ordentligt nu i december... var vi än går o hon ser en tomte så skiner hon upp, pekar o sger eller viskar Tomte. Sötis!!

        

        
Mellan Nathalie o Mats mamma skiljer det 90 år... de kan man inte tro så pigg o härlig som hon är... vill vara som henne när jag är 91!! Helt klart!

     
Att Nathalie ser lite ut som ett frågetecken hör ju till... Alltid lika fundersam och svårflörtad ;)

        






 Sedan åkte vi förbi min farfar en sväng där min pappa o hans syskon med familje höll till.
Tjejerna fick en gunhäst av farfar (missade att vi fick den, trodde det var till att leka med under tiden.... åkte i från den o farfar undra om vi inte ville ha den =P oopps...


     
Tjejerna tyckte det va kul att springa runt o busa och sen testade dom farfars rullator.... han blev lite mindre glad när ungarna försökte få loss käpparna ;P Men de gick bra.



Sen åkte vi hem till mina föräldrar där det bara var vi.... lugnt o skönt och Nathalie somnade redan på vägen dit, men det gjorde inget för julklapparna låg ju kvar till dagen efter... Vi sov nämligen över där. allt för att slippa stress o annat onödigt.

Är så nöjd med julen och imorgon är det nyårsafton.

2 vänner med dotter kommer hit i morrn eftermiddag så ska vi äta lite gott o ha en mysig kväll. Får se om nån av tjejerna lyckas hålla sig vakna till tolvslaget, men dom kommer nog busa för mycket för att orka det... blir nog till att kolla fyrverkerier från Cornelias fönster tror jag.... ger mig nog inte ut jag i allafall... inte mycket för sånt där. O absolut inte sen grannungar smällt smällare i en vecka nu... nä tack jag kan se på alla andras pnengar explodera men jag spar mina till annat ;)


Gott Nytt År kära läsare! Hoppas er nyårsafton blir bra!! Och Lycka till med 2011!!!


God Jul!!



Önskar Er alla en underbar helg. Kör försiktigt, hellre att komma sent än aldrig ;)


Ta hand om Er!

Kram // Vickan


Att jobba heltid

är verkligen en heltidssysselsättning....

från att ha typ all tid i världen till halvt panik.... vilka klappar är kvar o julkorten som dimper ner i lådan vore ju snällt att besvara med ett julkort.... i dag har vi dock fixat våra med... sista sekund som vanligt, men fram kommer de ju oftast ändå =)
Hade ju ett försigt kort som jag gjorde klart redan i början av december bara för att vara lite duktig.... men har dom blivit framkallade då?! Nä, dom kunde visst inte fixa sig själva där i dator... men nu så kära vänner.... nu är dom på g *ler*

Har säkert några kära vänner som inte får julkort i år, men ta inte illa vid er för de... måste bara begränsa antalet lite.... känns rätt så osäkert när jag kommer få pengar igen så de blir inget slösa denna månad inte... räkningar o mat är väl ungefär vad jag vågar sträcka mig till.... för nu får jag ju inte ersättning från a kassan utan f kassan... och vi vet väl alla hur dom kan va.... seeegt.


Önskar våra vänner Anna, Tobias o Elias en underbar resa! Åkte till thailand i dag och jag är inte ett dugg avundssjuk *ler*

Å min älskade mamma som snällt fick sagt att hon har semester denna vecka inför jul... grattis... en annan jobbar å sliter *ler*

Men jag som aldrig varit en morgonmänniska klarar att gå upp kl 6.... helt otroligt.... aldrig har jag varit med om att slå upp mina blå och känna att det ska bli en ny rolig dag... tror jag trivs rätt bra på jobbet, så jag hoppas innerligt att jag lever upp till deras förväntningar och får stanna hos dom.... trivs så bra med arbetsuppgifter och folket att jag inte vill sluta.... idag fotade jag några himla roliga grejer.... gå in på tradera, sedan detaljerad sökning och sök efter användare/alias Buy-Simply.... har tagit de allra flesta bilder åt dom o blir faktiskt nöjd då jag inte fotat produkter så här förut... eller, jo en katalog gjorde jag, men de va ju direkt efter studenten.... och där var dom rätt strika med hur de skulle se ut och jag hade inte direkt fria händer.


Är ledsen över att inte hinna blogga så ofta, men jag vet att ni förstår....

Finns ju så mycket man vill hinna med om kvällarna.... Och bloggen kommer lite längre ner i att göra listan.

Ta hand om er o kör försiktigt!!

Nya jobbet...

åh vad jag trivs bra.... känns som jag känt alla i all evighet.

Känns så kul att längta till jobbet och verkligen gå upp för att klockan ringer o inte för att en unge ropar Mamma.

Kommer säkert va helt färdig i helgen för att arbeta 8-17 samt ta hand om två barn, katt, hus plus gran är inte de lättaste. Men vi lever allihopa, även om granen tappat några barr.

I morgon kommer maken min hem!!! Ska bli skönt att få hem honom, bara önskar att snöovädret håller sig borta så han kommer hem tryggt.

Och på fredag är det dags för julfest med Daniels jobb.... Vi ska ha en liten lättare förfest här för att sedan gå bort till borgen och käka o se show.

Dannes pappa plus flickvän är gulliga o ställer upp på att hålla tjejerna sällskap. Och en stor fördel är att dom sover över här, så tjejernas rutiner ändras kanske inte så mycket då....

Tror jag o Danne tar gästsängen så får vi hoppas på en liten sovmorgon med ;)

Ta hand om er!


I dag firar vi...





Nathalie's Dopdag


Dags att fira 1 år som fru Grentzelius

Cornelia är hos sin farmor o farfar Mats o Nathalie ska jag lämna hos mormor o morfar nu....

Redo för att fira vår 1 års bröllopsdag!


Tiaran/Diademet hade jag på bröllopet...

Önskar er en mysig lördag!


Nu är vardagen snart här...

Alla papper är i fyllda o godkända och på måndag börjar mitt nya liv som arbetande.

Känner mig så glad och nervös trots att allt kommer gå kanon, men vore jag inte nervös vore det konstigt...

Har inte jobbat sen jan 09.... sen har jag varit arbetslös och mammaledig... Och innan dess hann jag inte jobba särkiljt länge heller ju... ½år blev de nog bara om jag inte minns fel. Och då var det på 75%

Shit va fort tiden går.... Cornelia var ju bara 2 år och 3 månader när Nathalie kom. Vår underbara lilla julklapp.

Var nämligen så att stickan visade + på julaftonsmorgon... för den kvällen åkte vi till arlanda och vidare till Brasilien där vi stannade i 3 veckor. Otroligt magisk resa.

Har efter att Nathalie kommit till oss hittat betydelsen för hennes namn.... Född vid julen, och det är hon ju på ett sätt.


Har varit på Öppna förskolan för sista gången nu på ett tag och tagit hem lite kvarglömda prylar.... Daniel var ju ledig i dag och det va himla tur för bilen skulle in på service med och de blir så himla bökigt när barnen ska med, så det fixade han helt själv.

Sen åkte jag o tjejerna hem till mina föräldrar en stund medan Danne var på innebandyn och sen hem för en skön bastustund. Nathalie somnade väldigt fort i kväll men vi var ju inte hemma förrän 19.15 och hon somnar ju alltid runt 19.

Nu har vi sett idol finalen och det blir himla tufft.... Jay verkar de allra flesta gilla mest, men jag tycker Minnah har hämtat sig något enormt.... och jag blev lite besviken för de där med droger då jag är väldigt anti....
Hm.... Ja, ni som röstar avgör..... jag har inte ringt en enda gång i år.... jo, precis i början förresten men kommer inte i håg varför.

Helgen kommer gå i kärlekens tecken då vi på Söndag 12/12 firar ett år som man och fru Grentzelius!!

Blir middag och bio och ev utgång på det... vi får se hur vi gör, men på Facebook nämnde Danne att han skulle äta mig ( vart lite felformulerat ) så hör ni inget mer av mig så vet ni varför ;)


Ta hand om Er och jag önskar Er alla en underbar helg!


Borde sova men...

kan inte hålla tyst....



Jag har fått praktik som produktfotograf!!!!!


Jag är helt överväldigad med känslor och jag är i ett enormt lyckorus.

I morgon ska jag träffa kollegor o se vad jag ska göra och hur jag ska göra för att sedan ladda batterier och återkomma på måndag med ett heltidsjobb (praktik)


Anledningen till att vi börjar med en praktik är för att lära känna varann och jag ska lära mig hur dom jobbar.

Men det lät vääääldigt positivt för att få en anställning där när praktiken är slut.


Som sagt, jag borde sova men vem kan det när man är så exalterad???

Hoppas Er dag också varit härlig för min va kanon

(sen att jag hade två hyperungar varav den ena inte ville somna förrän 21.15 gjorde mig inte så mycket... även om jag var irriterad på dom mellan varven.... men lycklig ändå ;) )



Åh vilken dag...

Vaknade 5.45.... säger rätt mycket om denna dag.

Vi gick till öppna förskolan för at leka av oss lite i dag och hade det himla bra... tills det va dags att gå hem ungefär... Då bröt dom i hop för en overall är ju livsfarlig!!

När jag väl fått på Nathalie sin overall inser Cornelia att det inte är någon mening med att bråka så hon tar efter lite tjat på sig sin overall smidigt själv.

En annan mamma med två barn gick ut och Nathalie smet också ut så de va precis att mamman kom i håg att kanin skulle med hem... oj oj oj vilken kväll vi skulle fått här annars vill jag lova!


(bild från okt)

10 m från grinden får Cornelia för sig att fylla pulkan med mera snö (hade redan fyllt den lite på vägen dit)
bara det att denna gång tar det en halv evighet, så Nathalie hann till att somna.

Jippie!! Not...

Detta påverkar i princip hela dagen.... Sover hon i sin säng sover hon ca 2 timmar utan problem... sover hon någon annanstans är det max en timma... på dagis i bland ingenting eller 20 minuter.


När vi väl kommit hem lugnade Cornelia ner sig o såg lite bompa.

Men en stund senare tyckte hon sig höra sin syster. Och trots att jag sa till henne att nathalie sov så gick hon dit... o lik f*rbannat så vaknar ju ungen innan jag hinner ta bort Cornelia.


Så där satt vi nu. En astrött mamma, en asgrinig Nathalie och en Cornelia med samma energi som vanligt.

Ringde Dannes faster för lite fika o lek, men där va de sjukstuga och strax efter 16 fick jag ett härligt samtal som förhoppningsvis leder till något underbart.... återstår att se i morgon, men det känns väldigt bra.


Nathalie somnade redan 18.40 och Cornelia bet i hop till 20.00

Jag däckar när som helst med men är ju förtjust i medium som börjar nu, och det vågar jag inte se i sängen för då somnar jag i första reklamen!

Ta hand om er!!

Puss & Kram


Underbar lördag!!

Gick upp runt 7.30, maken kom upp runt 8.40
( jag hade min sovmorgon till 9 i går *underbart*)

Åkte å hämta mina föräldrar för att dom skulle slippa ta buss för att hämta bilen som fårr nya däck på andra sidan stan från dom.... fortsatte kursen mot stan, vi var inte ensamna kan jag upplysa er om.
Men himla mysigt blev de och tjejerna skötte sig otroligt bra. Troligtvis för att de va mycket att titta på.

Och jag kan ärligt säga att jag och Daniel nu har ätit vår första lunch på stan utan att behöva avbryta för att hämta barn. Så stolt över våra flickor, och främst över Cornelia i dag som satt så fint så fint. *stolt mamma*


Runt 13 hade vi tröttnat och de va tur vi inte var för trötta för lilla madame Cornelia skulle gå på varendea bänk från spiralen till parkeringen vid friskis.... det är ca 6-7 st kan jag meddela er som inte är från stan ;)

Och hon skulle hoppa från bänk till bänk och rätt var de va så va det ett hinder. upp o hoppa över bara och så framåt igen.... Ja, idag var jag riktigt stolt över henne!


Åkte vidare till Citygross för storhandlingen som behövdes redan i går ;)

Jag o Cornelia körde vårt vanliga race bland leksakerna, men så stannar ungen bara upp. Bara tittar.

-Mamma, varför äter dom där? frågade hon och pekade mot två barn som åt pannkakor resp fruktsallad.

Och tro jag de att hon blir chockad när någon sitter o äter i en mataffär =)

Det visade sig att dom fixat en minibänkskiva där det jobbade två vuxna som lät barnen laga sina egna pannkakor. Cornelia ville självklart prova, bara mamma looovade att stå brevid och INTE gå.
 
Hon fick ett förkläde (att behålla) och fick hjälp med mjöl o mjölk osv. Blanda fick hon göra helt själv och man såg på henne hur hon växte där i sitt nya förkläde =)


Sedan åt hon ju självklart inte så mycket eftersom vi redan hade ätit lunch, men ändå. Härligt tidsfördriv medan pappan handlade .


Sen åkte vi ner till MediaMarkt samt ToysStory en sväng utan shopping.

Hem packa in varor lite snabbt med maken o barnen kvar i bilen och sen vidare till mina föräldrar på underbart go mat... Mmmm, de vattnas i munnen på mig igen nu... revbensspjäll, potatis o sås.... såååå gott och julkänslan växer sig starkare för varje dag.

Andra advent i morgon. Funderar på om vi skulle låta alla tomtar titta fram och ev flyttar en gran in här i morgon... men det återstår att se. Nu ska jag upp i sängen till snarkande barn och en tv tittandes make.
Puss & Go natt!


MicroKnäck!!

Ska börja med att tacka för svar ang salva... ska ta en tripp till apoteket i morgon/ helgen och införskaffa. Dom hade smörjt med idomin på dagis i dag då hon va väldigt röd.... både överläpp o underläpp är rödare än vanligt så vi får se hur de går.... fortsättning följer på detta ;)


Men nu till huvudrubriken:


Oj oj oj va kallt det är...

I går kväll när jag gick och la mig visade termometern - 16 grader... sista november liksom.

I dag 1 december känns det lite mer okej, men -19?!?!?

Mamma hade kunder i dag som sa att dom haft -28 grader hos sig på morgonen. Hur ska denna vinter bli mån tro?

Det är ju så otroligt vackert just nu så jag vill inte gnälla.

Träden glänser i solens sken och man blir så larvigt glad av att se vår fina sol.


Solen får gärna visa sig i flera veckor nu, men några grader varmare kunde de kanske va.... så man slipper oroa sig för tjejerna och deras läppar o näsor. Känns ju som snoret fryser till is för tusan ;)

Cornelia har redan fått en fin röd rand över överläppen så är det någon som har något bra tips på vad man ska eller inte ska smörja med så tar jag gärna i mot tips via en kommentar.


Har varit lite ont om dom ett tag igen..... kommentarer alltså....

vet ju att ni läser och det är det som är huvudsaken så känn inte tvång att skriva något nu bara för att!



Var hos min jobbcoach i dag igen.... nu j*klar vill jag ha tag i ett jobb.... börjar gärna i början på januari, men kan gärna provjobba några dagar innan jul för att komma in i rutin....

Så hojta gärna till om ni vet nått ställe som behöver folk.... kan tänka mig det mesta... dock INTE telefonförsäljare, där drar jag min gräns.

Klockan är runt 22 och termometern visar -19..... får se hur morgondagen blir...


Tack o godnatt.

Bild från förra året då min stora kamera inte fick följa med och den lilla skrek efter batteri...