Älskade Cornelia

Fick frågan om vår dotters magbesvär av en kär vän...

Har inte skrivit något särkiljt om vår dotters magbesvär men nu sträcker jag ut en hand efter tips här med...

 

För ca 2½ år sedan när vår dotter började äta riktig mat så har hon haft problem med sin mage... Detta innebär då för oss att hon bajsar ca var 3:e dag och det är stenhårt och hon verkligen skriker av smärta när det ska ut.

Vissa gånger har hon alltså hållt sig i upp i mot 24 timmar och var och varannan minut skrikit Aj aj aj och tagit sig för mage eller ryggslutet. Detta är avskyvärt både för henne och för oss närstående.

Jag har pratat med bvc och vc och alla säger samma sak:

Prova med lactolus.

Detta har vi gjort i 2½ år utan resultat....

Sen skulle vi ta bart all laktos och det gjorde vi i 1½ månad tills vi fick höra att det skulle märkts skillnad inom 2 veckor....

Sen lämnade vi massa blod för att kolla om det var glutenallergi... Negativt *pust*

Sen skulle vi prova en medicin som hette forlax junior... helt utan resultat..

Sen är det husmorstips vi fått från nära och kära och ytligt bekanta osv....

Känns som vi testat det mesta.

 

Ringde i ren panik för typ 3 veckor sedan och krävde en ny läkartid och en ny läkare. Så jag och Cornelia åkte dit en eftermiddag. Jag var taggad till max och var helt inställd på att bli vansinnig på läkaren. Och så blir vi hämtade av världens goaste läkare... Hon pratade med Cornelia och förklarade allt hon gjorde och varför hon gjorde det. För hon visste ju att jag förstod allt ändå. Helt underbar människa och läkare.

Jag hade lagt in ett önskemål om att få prova en annan medicin som jag läst massor om på familjeliv.se. Det var aldrig några disskusioner om varför vi inte skulle få den... (Hade en telefontid med en annan trög läkare veckan innan som sa att det inte går att ge den.... Puckot va ju inte påläst så han visste inte ens att den fanns för barn)

Nu har vi i allafall kört denna medicin: Movicol junior i typ 3 veckor och märker att det går lite lättare för Cornelia, även om hon försöker hålla sig nån timma eller två och går och vankar av och an och äter uruselt den dagen då det är dags.... Dvs var tredje dag!

Hur i hela friden ska jag få min 3 åriga dotter att förstå att det är helt normalt att bajsa och att det inte kommer göra ont något mer? För nu känns det lite mer som att det sitter psykiskt på henne än att hon har ordentligt med smärta. Vilket givetvis känns bättre för oss runt i kring.

Om hon fortfarande har "besvär" att bajsa om 30-60 dagar kommer vi bli skickade till Pnut  linköping som tydligen ska vara specialister på magar och avföring..... Känns som att jag vill få ordning på detta innan dess.

Tips någon?



Kommentarer
Postat av: Emelie

Men lilla gumman, blir alldeles tårögd när jag läser! Usch så hemskt för henne, att få känna ångest inför varje gång :-( och för er som tvingas se det och egentligen inte kunna göra så mycket... kramar i massor Önskar jag kunde skriva något jätteklokt, men det enda jag kan råda dig till är att ha mycket tålamod och uppmuntra och gör toastunden till en lugn och avslappnad stund.. kanske greja med någon sak tillsammans, läsa en bok, eller prata/sjunga tillsammans. Så småningom kommer hon (om nu medicinen gör att det blir lättare) också känna att det inte gör lika ont som hon är van vid, och gradvis känna sig bättre till mods när det är dags...



Tusen, tusen kramar till er

2010-09-22 @ 20:48:39
URL: http://majasmamma.blogspot.com
Postat av: Camilla (din fd kollega)

Hej! Usch så hemskt det låter men behöver inte vara nåt allvarligt heller, bra att ni ändå kollar upp det.En kompis barn hade samma problem men han höll sig ju också för att det gjorde så ont som sagt. (konstigt) Smörj runt med typ vaselin el idomin, rikligt, så ofta du kan så gör det ju förhoppningsvis inte så ont när det väl blir dags. Det smörjer ju så att säga.

Kram

2010-09-22 @ 21:24:21
Postat av: Malin

Kan bara hålla med föregående talare!!! ;0) Jag hade ett barn på en förskola en gång som hade TYP samma som Cornelia.. Det tog ett tag för henne när det släppte att liksom komma igång.. Men en dag så gick det av bara farten o hon sa att "Jag måste gå o bajsa" o det gjorde hon utan minsta gråt eller grimas!! Det sitter med all rätt förvisso i "huvudet" o det lär hon sig snart att det INTE gör ont längre så att hon slipper hålla sig!! LYCKA TILL!!!



MASSA KRAMAR från en kär vän till en annan!! <3

//Malin

2010-09-22 @ 21:48:58
URL: http://www.nogg.se/MalinKungshammar
Postat av: Josefin -Happy Days-

Jag vet hur det är, för vi gick igenom det med sonen. Det började när han slutade med blöja. Plötsligt vart han rädd för att göra det i toan och började hålla sig, det ledde till att det kunde gå en vecka innan han gjorde ifrån sig och var då stenhård vilket så klart både blödde o gjorde ont. Kraken började alltså förknippa bajsande med något hemskt det gjorde att han höll sig ännu mer o ja det var hemskt o väldigt jobbigt o se honom lida så. Vi fick också lösande för magen, var flytande lactulos (om jag minns rätt) men det hjälpte inte. Vi ptsade även i honom massa med vätska o försökte få bra råd från bvc men de verkade inte riktigt ta det så allvarligt. Nu var ju det här för över 4 år sedan så minnet är inte så färskt o jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick när han kom över det hela. På något sätt så övervann han sin rädsla tillslut, efter väldigt lång tid, kanske ett år eller så. O sen efter det var allt bra. Så kanske är det samma sak för er dotter att hon håller sig självmant för att hon förknippar det med något hemskt?



Hoppas ni får bukt på problemet snart, kram!

2010-09-22 @ 22:16:57
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays
Postat av: Sara

Så hemskt det låter. Haru provat allt?

Katrinplommon ? Päron ? Massa vätska ? Vad finns det mer ? Lycka till iallefall

2010-09-22 @ 23:01:44
Postat av: Ensamma mamman

Men stackars liten! Måste vara hemskt både för henne och för er att ha det så. Hoppas verkligen att det fixar sig för er för så kan ni ju inte ha det. Kram

2010-09-22 @ 23:02:32
URL: http://mittlilla-kaos.blogspot.com
Postat av: Johanna - mamma till Leia

sv: va smidigt, slapp ni den kampen :)

2010-09-23 @ 09:23:33
URL: http://johannaostblom.blogg.se/
Postat av: Natti

Har det blivit bättre nu för henne ???

Jag håller med Emelie,tycker att ni sjunger eller gör något som hon tycker är roligt,tillsammans :)

Lycka till om det inte gått över nu !

2010-09-26 @ 20:05:27
URL: http://nattisblogg.blogg.se/
Postat av: Anna L

Hej,



Hade precis samma med dottern när hon var mellan två och tre. Vi fick droppar (laxerande) samt movicol under en övergångsperiod om ca 2 månader. Dropparna heter laxoberal och ska användas försiktigt och bara under begränsad tid, men just för att få små barn att få som rutin att gå på toaletten och att det inte hinner bli katastrof varje gång. Smörj med bedövnningssalva, typ xylocain kan också funka.

Lycka Till!

2010-09-28 @ 22:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback